Forțele Navale Române au sărbătorit 35 de ani de la înființarea Divizionului 508 Rachete de Coastă

Pentru a marca împlinirea a 35 de ani de existență, marinarii militari din cadrul Divizionului 508 Rachete de Coastă au organizat vineri, 9 decembrie, o ceremonie militară.

Forțele Navale Române au sărbătorit 35 de ani de la înființarea Divizionului 508 Rachete de Coastă


Pentru a marca împlinirea a 35 de ani de existență, marinarii militari din cadrul Divizionului 508 Rachete de Coastă au organizat vineri, 9 decembrie, o ceremonie militară, la care au participat comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru și comandantul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, precum și comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale Române.

La activitate, s-a dat citire mesajului șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait prin care s-au transmis felicitările adresate personalului din cadrul divizionului pentru profesionalismul și devotamentul de care acesta a dat dovadă.

„La ceas aniversar, Divizionul 508 Rachete de Coastă se prezintă ca o structură bine definită, cu o bogată tradiție și experiență, dobândite în numeroasele exerciții și misiuni specifice de foc executate în poligoanele Capu Midia, Tuzla, Sfântu Gheorghe, aducând astfel o contribuție substanțială menținerii și creșterii capacității de răspuns a Forțelor Navale în zona de responsabilitate.”, a transmis șeful SMFN.

Totodată, în cadrul ceremoniei, șeful Statului Major al Forțelor Navale, în semn de apreciere pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate și recunoaștere a meritelor personale, a conferit „Emblema de Onoare a Forțelor Navale”, militarilor care s-au evidențiat în procesul de instruire și pregătire.

La data de 30 noiembrie 1987, în baza Dispoziției Marelui Stat Major nr. B2/003530 din 31 august 1987, s-a înființat Bateria 460 Rachete de Coastă, structura predecesoare a Divizionului 508 Rachete de Coastă de astăzi.