Stațiunile de pe litoral vor fi împânzite de polițiști. Marcel Vela nemulțumit de implementarea regulilor pe litoral

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost prezent la malul mării pentru a verifica modul de organizare a forţelor de ordine pe litoralul românesc

Stațiunile de pe litoral vor fi împânzite de polițiști. Marcel Vela nemulțumit de implementarea regulilor pe litoral


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost prezent la malul mării pentru a verifica modul de organizare a forţelor de ordine pe litoralul românesc. Începând cu 1 iulie, forţe de ordine şi salvatori din toată ţara au fost detaşaţi la malul mării.

Pe faleza Cazinoului din Constanţa au fost prezentate efectivele şi tehnicile structurilor MAI care vor asigura măsurile de ordine publică şi gestionarea situaţiilor de urgenţă pe litoralul românesc în perioada estivală. Aceştia vor acţiona atât pentru menţinerea unui climat de siguranţă, cât şi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi prevenirea răspândirii noului coronavirus. Măsurile vin ca urmare a numărului mare de turişti care ajung pe litoral.
"Dacă ceilalți ani vor putea fi uitați, anul 2020 va rămâne memorabil pentru toți și va scrie multe pagini în manualele de istorie. Cu toții ne –am unit forțele, am luptat și încă luptăm cu toate armele pentru a salva vieți. Fără informația transmisă cu atâta vervă de către dumneavostră totul ar fi fost mult mai greu. 
Tutoror ne-a fost dor de mare, iar turiștii așteaptă cu nerăbdare vacanța și clipele de liniște și relaxare pentru că, implicit, acest moment este istoric pentru litoralul românesc. 
Vă transmit, pe acestă cale, rugămintea de a fi în echipă în a proteja românii! Cu voi și prin voi, să transmitem împreună informația, dar mai ales să subliniem importanța respectării măsurilor de prevenție.
Știu că românii visează cu ardoare la vacanță, dar virusul încă trăiește printre noi și este la fel de agresiv și de periculos. Din aceste motive, trebuie să fim cu toții atenți și respnsabili. Vă rugăm ca împreună să protejăm viețile noastre și ale celor din jur! Dumnezeu să binecuvânteze România!", a transmis ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela.
Ministrul Vela și-a arătat nemulțumirea pentru felul în care sunt respectate regulile de distanțare socială. Acțiunea are loc cu respectarea regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.
Am văzut imaginile, tocmai din acest motiv am vrut să punctez acest moment, în sensul în care am detașat polițiști din țară. La plimbări se aglomerează pentru că aglomerația a fost permisă. Doi: pentru că poliția și echipajele de poliție nu au fost foarte bine organizate pe litoral, foarte bine prezentate în spațiul public și atunci, dacă ai un singur echipaj care trece o dată la 3 ore pe faleză, e normal că agenții economici poate n-au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte și se vor suspenda autorizațiile”, a promis Marcel Vela.

Ministrul Marcel Vela, a luat la pas Faleza Cazinoului, însoțit de Prefectul Județului Constanța, George Niculescu. Marcel Vela a stat de vorbă cu reprezentanți ai polițiștilor, polițiștilor de frontieră, jandarmi, pompieri și cadre medicale.
Este o zi importantă pentru personalul MAI, detașat pe litoralul românesc. Am considerat, împreună cu comandații voștri, să fim alături de voi cu un mesaj de mobilizare. Suntem alături de voi, trebuie să vă faceți datoria, pentru că toți românii și toți cei care vin pe litoral să trăiască momente deosebite, să se relaxeze și să se distreze, au nevoie de protecție. Protecție împotriva infractorilor, împotriva răufăcătorilor. Au nevoie de sfaturi, de grija voastră, atunci când poate din euforie, din excces, poate nu respectă rigorile și toate regulile cu privire la protecția lor împotriva răspândirii noului coronavirus.”, a fost mesajul transmis de Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, adresat forțelor de ordine.

Marcel Vela a discutat și cu un băiat care le-a explicat motivele pentru care își dorește o carieră în domeniul jandarmeriei.
Eu îți țin pumnii. Am spus la început, a fi jandarm, pompier sau polițist, este mai mult decât o meserie, este o vocație. Dacă tu simți această chemare și ai visul acesta, eu pot paria cu oricine că vei reuși.”, l-a încurajat ministrul Afacerilor Interne pe tânărul constănțean. Mario Carabaș este elev al Colegiului Comercial “Carol I”, trece clasa a XII-a și ține morțiș să ajungă jandarm.
Ministrul le-a oferit doamnelor și domnișoarelor din cadrul Poliției, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și SMURD câte un trandafir alb, în semn simbolic de mulțumire pentru activitatea pe care o depun în sprijinul cetățenilor. 

Am rugămintea de a fi o echipă în a proteja românii!”, a subliniat ministrul Marcel Vela în cuvântarea către oamenii legii și salvatori. Acesta a inspectat dotările armelor de la malul mării, autospecialele pompierilor, efectivele Jandarmeriei, navele și alte dotări ale Gărzii de Coastă. A apreciat în mod deosebit un sistem modular de scanare a vehiculelor și containerelor, care urmează să intre în funcțiune în zilele următoare, pentru a descuraja contrabanda și traficul cu bunuri contrafăcute prin Portul Constanța. 

De asemenea, ministrul a afirmat că a dorit în mod expres să ajungă pe litoral, la început de sezon estival, pentru a le transmite un mesaj clar atât turiștilor, cât și operatorilor, că forțele de ordine vor veghea la respectarea regulilor impuse – atât cele uzuale, privind siguranța oamenilor, cât și cele aduse de contextul pandemiei de COVID 19. „Oamenii vin să se simtă bine pe litoral, în țara lor – poate dacă nu ar fi fost contextul actual ar fi plecat în străinătate – iar infractorii trebuie să știe că vom fi prezenți și intransigenți, vrem să dăm un mesaj de forță, de siguranță, că le protejăm oamenilor siguranța și integritatea”, a mai afirmat ministrul Marcel Vela. 
Marcel Vela nu a ratat ocazia de a împărți flori doamnelor și domnișoarelor aflate pe faleză, indiferent că au făcut parte din structurile MAI sau din presă.
Pe litoral vor acţiona reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi salvamari. Anul acesta, peste 100 de pompieri vor fi detaşaţi pe litoral şi vor acţiona alături de colegii lor din cadrul ISU Dobrogea, iar într-o primă etapă peste 200 de poliţişti au venit la malul mării din alte judeţe. Marcel Vela a anunţat că prima serie de detaşaţi pe litoral va rămâne în judeţul Constanţa până la începutul lunii august, iar a doua serie, până pe 6 septembrie. Echipajele mixte vor forma filtre şi vor acţiona atât pe şosele, cât şi pe plaje şi vor participa la acţiuni de control la agenţii de turism, terase şi comercianţi.