Iohannis: Educația din România nu își mai permite să piardă niciun copil

Președintele Klaus Iohannis a declarat că Educația va beneficia de investiții substanțiale de patru miliarde de euro, bani europeni

Iohannis: Educația din România nu își mai permite să piardă niciun copil
Foto: presidency.ro


Președintele Klaus Iohannis a declarat că Educația va beneficia de investiții substanțiale de patru miliarde de euro, bani europeni ce vor veni prin intermediul Programului Național de Redrezarea și reziliență.

"PNRR este o oportunitate extraordinară și pentru sistemul de educație din România. Programul România Educată va beneficia de o finanțare substanțială, de circa 4 miliarde de euro.
Vom avea astfel școli sigure, curate, cu dotări moderne și laboratoare, dar vom investi și într-o rețea de școli verzi, eficiente energetic și adaptate provocărilor climatice.
Totodată, vom investi în dezvoltarea sistemelor de educație timpurie, dar și în pregătirea specialiștilor în meseriile viitorului prin investiții în învățământul dual. Școlile din comunitățile dezavantajate vor beneficia de noi măsuri de sprijin și servicii suplimentare, pentru că educația din România nu își mai permite să piardă niciun copil.
Digitalizarea va fi o parte importantă în Educație, iar accentul se va pune pe două componente: formarea competențelor digitale și asigurarea resurselor educaționale digitale.
Elevii, studenții și cadrele didactice trebuie să fie pregătiți și sprijiniți să acceseze aceste instrumente digitale. Ne propunem să investim în acest demers 780 de milioane de euro.
Europa se dezvoltă prin tranziție verde și digitalizare, iar România va investi substanțial, la rândul ei, în ceea ce înseamnă viitorul sustenabil", a declarat Klaus Iohannis.