Iohannis: România are încă în faţă un val de epidemie. Solicit autorităţilor să nu slăbească vigilenţa

Preşedintele Iohannis a declarat că nimeni, nicăieri în lume nu a fost pregătit pentru a face faţă acestei epidemii şi că România are încă în faţă un val de epidemie

Iohannis: România are încă în faţă un val de epidemie. Solicit autorităţilor să nu slăbească vigilenţa


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nimeni, nicăieri în lume nu a fost pregătit pentru a face faţă acestei epidemii şi că România are încă în faţă un val de epidemie. Solicit autorităţilor să nu slăbească vigilenţa. El a cerut autorităţilor să nu slăbească vigilenţa în aceste zile. 

Ne confruntăm cu o amenințare globală, care a schimbat brusc și radical existența noastră. Nimeni, nicăieri în lume nu a fost cu adevărat pregătit pentru a face față cu bine magnitudinii și vitezei cu care se propagă epidemia. Dar, în același timp, niciodată în trecut omenirea nu a fost mai solidară și hotărâtă să iasă învingătoare dintr-o provocare teribilă cum este aceasta. Să privim, așadar, cu multă speranță și încredere către un viitor destul de apropiat, în care ceea ce trăim astăzi cu toții nu va fi altceva decât o pagină de istorie dureroasă, care a schimbat pentru totdeauna umanitatea în bine. În prezent, numărul deceselor și al îmbolnăvirilor este în creștere la nivel global, iar România, ca și alte țări, are încă în față un val epidemiologic căruia trebuie să-i reziste. Să nu uităm nicio clipă că în spatele statisticilor se află întotdeauna oameni – cu familiile lor, cu problemele și dramele lor. Solicit tuturor autorităților să nu slăbească niciun moment vigilența! În aceste zile, rămân în vigoare absolut toate restricțiile. Nu ne jucăm cu viața românilor, orice încălcare a regulilor reprezintă un risc major. România nu se află în etapa de transmitere comunitară extinsă atât datorită efortului autorităților, cât și datorită respectării de către români a distanțării sociale. Am făcut deja foarte multe cu toții pentru a evita un scenariu catastrofal. Haideți să nu irosim acest efort!” a declarat Klaus Iohannis.