Orban: Foarte mulți lideri politici instigă populația la nerespectarea regulilor

Foarte mulți lideri politici neagă pericolul legat de noul coronavirus, acuză premierul Ludovic Orban, și îndeamnă populația la nerespectarea regulilor

Orban: Foarte mulți lideri politici instigă populația la nerespectarea regulilor


Foarte mulți lideri politici neagă pericolul legat de noul coronavirus, acuză premierul Ludovic Orban, și îndeamnă populația la nerespectarea regulilor. Potrivit premierului, anumiți lideri politici instigă populația la nerespectarea regulilor și inițiază alături de instituții aflate în slujba lor și nu în slujba cetățeanului tot felul de demersuri.

Ludovic Orban a dat exemplu demersul de astăzi care s-a judecat la Curtea Constituțională. Orban a cerut miniștrilor care au competența legală de a verifica respectarea regulilor să mobilizeze instituțile și să asigure prezența lor în teren.
„Numărul persoanelor diagnosticate cu Covid trebuie să reprezezinte un semnal de alarmă şi să ne determine la o mobilizare suplimentară. Ne confruntăm cu un mediul politic în care foarte mulţi lideri politici de luni de zile neagă pericolul şi instigă populaţia la nerespectarea regulilor şi iniţiază, alături de instituţii aflate în slujba lor, nu a cetăţeanului, tot felul de demersuri. Toţi miniştri care aveţi în subordine instituţii care au competenţa legală de a controla respactarea regulilor să le mobilizaţi. Respectarea regulilor în toate spaţiile publice trebuie respectate. Inspecţia Muncii trebuie să fie pe teren. De asemenea, Poliţia trebuie să susţină controalele. Regulile sunt absolut necesare în transportul public. Trebuie verificată respectarea regulilor în spaţii publice”, a mai spus Ludovic Orban, în ședința de Guvern.