Florin Cîţu se află într-o vizită în Ucraina

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, se află miercuri într-o vizită în Ucraina, împreună cu alţi doi oficiali, preşedinţi ai parlamentelor din alte două ţări europene.

Florin Cîţu se află într-o vizită în Ucraina
Foto: Mediafax


Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, se află miercuri într-o vizită în Ucraina, împreună cu alţi doi oficiali, preşedinţi ai parlamentelor din alte două ţări europene, a anunţat liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu.

El a precizat că vizita lui Cîţu în Ucraina este separată de cea a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi a premierului Nicolae Ciucă, efectuată marţi, pentru că "preparativele care au avut loc între Senatul României şi Republica Ucraina au vizat data de 27 aprilie".
"Distinct, a existat vizita premierului şi odată cu el s-au dus şi ministrul de Externe şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Eu cred că este foarte bine că, în două zile consecutive, România este prezentă la nivel de vârf în Ucraina", a subliniat Fenechiu.

Fenechiu a explicat că Ciucă a fost în Ucraina în calitate de premier, nu ca preşedinte al PNL.
"Domnul Ciolacu şi domnul Ciucă sunt vârfurile coaliţiei şi bănuiesc că au mers împreună ca să transmită un mesaj comun. Astăzi, domnul Cîţu. Nu a fost lăsat în urmă. Al doilea om în stat a anunţat că va merge în Ucraina pe 27 aprilie, s-au făcut preparative în sensul ăsta şi a trebuit să îşi onoreze angajamentul. (...) Ieri, undeva după-amiază, Florin Cîţu ştia că Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă sunt la Kiev. După-amiază ştia. Am avut o discuţie cu Florin Cîţu pentru că urmează să avem o deplasare în Republica Moldova şi în acest context mi-a spus că astăzi, miercuri, la ora 4 dimineaţă pleacă în Ucraina, că zboară până la Suceava, după care merge cu maşina până nu ştiu unde, după care ia trenul şi mai mergea cu alţi doi oficiali", a adăugat Fenechiu.