Iohannis: Egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție pentru o societate unită

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în cadrul Summitului virtual HeforShe, subliniind că egalitatea între femei şi bărbaţi reprezintă o premisă pentru o societate orientată spre viitor şi coeziune.

Iohannis: Egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție pentru o societate unită
Foto: presidency.ro


Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj în cadrul Summitului virtual HeforShe, subliniind că egalitatea între femei şi bărbaţi reprezintă o premisă pentru o societate orientată spre viitor şi coeziune.

"Egalitatea între femei şi bărbaţi reprezintă o premisă pentru o societate orientată spre viitor şi coeziune, un pas important pentru construirea unei lumi fără discriminare. Mai mult, egalitatea deplină, participarea şi conducerea în toate domeniile a femeilor constituie bazele şi valorile societăţilor democratice", a spus Iohannis, potrivit mesajului postat pe Twitter.
El a arătat că România contribuie la mişcarea HeForShe cu o viziune integrată de promovare a egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.
"România rămâne pe deplin angajată să împărtăşească lecţiile învăţate şi speră că soluţiile dovedite de HeForShe vor constitui un exemplu de urmat şi pentru alţii", a mai spus şeful statului.
„Înființarea Expertului în Egalitatea de Gen, prin reforme legislative, a fost esențială pentru a sprijini implementarea strategiilor locale și naționale care vizează abordarea inegalităților de gen, precum și prevenirea și combaterea violenței domestice. Această nouă profesie creată a avut un impact pozitiv asupra societății românești”, a adăugat președintele.