Simion: Pensiile speciale sunt privilegii, iar modalitatea de numire a judecătorilor CCR trebuie îmbunătăţită

Alianţa pentru Unirea Românilor susţine că majoritatea parlamentară nu are capacitatea de a rezolva problema pensiilor speciale.

Simion: Pensiile speciale sunt privilegii, iar modalitatea de numire a judecătorilor CCR trebuie îmbunătăţită


Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) susţine că majoritatea parlamentară nu are capacitatea de a rezolva problema pensiilor speciale şi informează că a constituit un grup de lucru care să identifice cea mai bună modalitate de numire a judecătorilor Curţii Constituţionale.

"Pensiile speciale sunt privilegii, iar modalitatea de numire a judecătorilor Curţii Constituţionale trebuie îmbunătăţită. Judecătorii CCR au decis că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstituţională, invocând o chestiune procedurală. Sunt trei aspecte de luat în considerare aici. Primul că majoritatea parlamentară PNL-PSD-UDMR a mers pe repede înainte, aşa cum obişnuieşte să procedeze în ultima vreme, ceea ce reprezintă un abuz. Al doilea că prin acest nou abuz al Puterii problema pensiilor speciale rămâne nerezolvată, deci partidele sistemului doar se fac că fac ceva în privinţa asta. Iar al treilea, şi poate cel mai important, este că, prin noile numiri în funcţii, calitatea magistraţilor Curţii Constituţionale a scăzut într-atât de mult încât efectiv trebuie căutate soluţii pentru îmbunătăţirea modalităţii de numire", afirmă liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri.
Preşedintele AUR, deputatul George Simion, transmite, la rândul său, că pensiile speciale reprezintă "privilegii, şi nu drepturi", iar românii aşteaptă de foarte mult timp rezolvarea acestei probleme.
"AUR a depus o propunere legislativă privind impozitarea pensiilor speciale, care avea şi avantajul că era constituţională, însă, ca de fiecare dată, doar pentru că suntem în Opoziţie, ea a fost respinsă. Orice am propune, oricât bine am vrea să facem, o majoritate vremelnică ne sfidează atât pe noi, cât şi pe români. Cu toate acestea, nu ne dăm bătuţi. Vom lupta până la capăt, cu pârghiile de care dispunem, pentru eliminarea sau impozitarea drastică a tuturor pensiilor speciale", declară Simion.