Iohannis, mesaj emotionant pentru medici: Medicii au plătit un tribut greu. Vă mulțumesc pentru altruismul vostru

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis mulţumiri celor care luptă în prima linie pentru limitarea răspândirii virusului. De asemenea, şeful statului a transmis un gând pentru familiile celor răpuşi de virus.

Iohannis, mesaj emotionant pentru medici: Medicii au plătit un tribut greu. Vă mulțumesc pentru altruismul vostru
Sursa: InquamPhotos/Octav Ganea


Preşedintele Klaus Iohannis a transmis mulţumiri celor care luptă în prima linie pentru limitarea răspândirii virusului. De asemenea, şeful statului a transmis un gând pentru familiile celor răpuşi de virus şi a făcut referire la faptul că ”drumul nostru înainte nu va fi uşor”.

Iohannis s-a referit la momentul alegerilor, când românii vor avea din nou ocazia să-şi facă auzită vocea, prin vot, şi să aleagă un nou Parlament, ”cu oameni oneşti, mai muncitori, mai buni”. 
"Dragi români, eroii au urmași în prezenți. Despre ei vreau să vorbesc și vreau să le dedic această zi. În acest an, foarte mulți români curajoși au fost în prima linie, luptându-se cu virusul și boala pentru viața și sănătatea semenilor. Efortul tuturor a fost și este unul uriaș. Însă, durerea provocată de moartea celor dragi nu poate fi alinată cu nimic. Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an și pentru victimele acestui virus ucigaș și familiile lor.
În numele tuturor românilor, vă mulțumesc pentru altruismul vostru și pentru că vă părăsiți zilnic căminele pentru a merge în spitale și pentru a salva vieți. Cunoaștem efortul din martie încoace depus de personalul medical și ne vom aminti de tributul greu plătit de medici. Îi vom cinsti mereu pe cei cărora noi toți ne datorăm viața celor apropiați. Totodată, felicit societatea civilă. Fiecare epocă are momentul său culminant, fiecare generație are eroii săi. Sunt convins că, în viitor, cei care astăzi sunt copii își vor aminti de acest efort național, așa cum noi îi evocăm pe cei care au făcut Unirea sau au ieșit în stradă în decembrie 1989. Peste ani, vom putea fi mândri de modul în care românii au răspuns provocării. Generațiile următoare își vor aminti.
Ca în atâtea momente definitorii ale zbuciumatei noastre istorii, în fiecare zi, bărbaţi şi femei, plini de curaj şi de dârzenie, luptă cu pandemia şi, prin salvarea altor români, duc, de fapt, mai departe idealurile de unitate şi unire, în spirit şi acţiune, care s-au împlinit în acel neasemuit 1918. De la începutul pandemiei, suntem fizic distanţaţi unii de alţii, ne vedem mai rar şi resimţim absenţa interacţiunii cu cei dragi, iar graniţele par din nou a ne despărţi. Şi totuşi, nimic nu ne poate ţine departe, în spirit, pentru a rememora marea realizare de acum mai bine de 100 de ani, nimic nu ne poate împiedica să ne aducem aminte, astăzi, de toţi cei care, cu credinţă, viziune, abnegaţie şi jertfă, au contribuit la desăvârşirea Statului român modern”, a mai afirmat şeful statului. 
"Dragi români, 
Astăzi este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Scopul nostru trebuie să fie sprijinirea eforturilor în vederea depășirii acestei perioade dificile. Nu va fi ușor, dar sunt singur că împreună vom reuși să ne apropiem cu fiecare zi de o revenire la vremurile normale. În România am văzut povești copleșitoare despre oameni care ajută, care se oferă voluntari, care donează spitalelor. Aceasta este Unirea românilor din anul 2020.
Drumul nostru înainte nu va fi ușor. Împreună și solidară cu partenerii europeni, România vede în această perioadă de criză momentul unei reporniri pentru creștere și prosperitate. Este momentul să reparăm stricăciuni, să dezvoltăm proiecte ambițioase. Peste câteva zile, românii vor avea din nou ocazia să aleargă un nou Parlament. Este acel moment în care putem construi o Românie al cărui viitor să fie mai mult decât o promisiune, un Parlament cu oameni onești, mai muncitori. De acțiunile fiecăruia dintre noi depinde ca tinerele generații să trăiască în pace, prosperitate. Nu trebuie să ne temem de viitor. Viitorul îl construim împreună. Sunt sigur că și de această dată vom reuși. Uniți, solidari și hotărâți vom trece cu bine și peste această perioadă grea. Și după pandemie, ne vom întâlni din nou, vom fi împreună și vom spune că uniți am învins, că orice vom înfrunta mai departe tot uniți vom învinge. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Vă doresc multă sănătate”, a transmis Klaus Iohannis.