Iohannis: Stimați parlamentari, virusul nu dispare prin vot. Fiți responsabili!

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la parlamentari, după ce a anunţat că starea de alertă trebuie prelungită

Iohannis: Stimați parlamentari, virusul nu dispare prin vot. Fiți responsabili!


Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la parlamentari, după ce a anunţat că starea de alertă trebuie prelungită. De asemenea, preşedintele le-a cerut parlamentarilor să fie responsabili. Iohannis a argumentat că Guvernul a luat cele mai bune măsuri, care au dus la o răspândire limitată a epidemiei.

"Pentru că nu avem o scădere a numărului de îmbolnăriri noi, avem 150 de persoane la tratament intensiv,ne face să fim precauţi şi suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puţine restricţii, va fi un pic mai simplu, dar nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă. Sunt măsuri care trebuie continuate aproape cu caracter permanent: distanţarea, portul măştii în interior, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari, aceste lucruri trebuie să înţelegem că vor rămâne în continuare. Guvernul va dezbate în şedinţă această chestiune. Măsurile restrictive propuse pentru continuarea stării de alertă vor fi mai puţine ca până acum.
Stimaţi parlamentari, fiţi responsabili. Gândiţi-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniţi Guvernul, putem controla eficient, şi am dovedit asta, răspândirea epidemiei. Guvernul a luat cele mai bune măsuri, subliniez în mod expres. Aţi urmărit probabil un studiu foarte nou al unui institut prestigios din Londra, care ne spune că fără aceste măsuri am fi avut milioane de decese în Europa. Faptul că am impus în România, din timp, aceste măsuri ne-a făcut să controlăm răspândirea epidemiei cât de mult s-a putut controla. Stimaţi parlamentari, nu puneţi sub semnul întrebării la final aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.