Iohannis: Negocierea pe Schengen rămâne complicată; mai e mult de negociat

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că tema aderării României la Spaţiul Schengen rămâne complicată şi că în acest dosar mai e mult de negociat.

Iohannis: Negocierea pe Schengen rămâne complicată; mai e mult de negociat


Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că tema aderării României la Spaţiul Schengen "rămâne complicată" şi că în acest dosar "mai e mult de negociat".

El a spus că a avut, în seara acestei zile, o întâlnire informală, la invitaţia preşedintei Comisiei Europene, la care au participat cancelarul austriac şi premierul bulgar.
"Negocierea pe Schengen rămâne complicată. (...) A fost o discuţie bună, într-o atmosferă pozitivă, dar am putut cu toţii să ne dăm seama că mai este mult de negociat până când ajungem la o concluzie, care este, evident, satisfăcătoare pentru toate părţile. Nu pot să-mi imaginez o decizie care este satisfăcătoare pentru o parte şi complet nesatisfăcătoare pentru altă parte. Nu vreau să intru în detalii, suntem în negocieri, suntem în discuţii, mai e de discutat", a arătat şeful statului.

Întrebat dacă varianta intrării României în Schengen cu spaţiul aerian rămâne una viabilă, Iohannis a răspuns: "Mai e mult de negociat".
De asemenea, el a spus că nu exclude un Consiliu extraordinar pe acest dosar.
"Nu exclud aşa ceva. Negocierile merg mai departe, toată lumea este foarte implicată şi la un moment dat, dacă dintr-o dată se arată o soluţie, ea poate fi pusă în termeni formali. Dar încă mai avem de lucru până atunci", a mărturisit Klaus Iohannis.