Ionuț Ionescu este noul manager interimar al Spitalului Județean Constanța

Ionuț Cornel Ionescu a fost numit de către Consiliul Judeţean Constanţa manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Ionuț Ionescu este noul manager interimar al Spitalului Județean Constanța


Consiliul Județean Constanța a anunțat că, de astăzi, Spitalul Clinic de Urgență Constanța are un nou manager. Este vorba despre Ionuț Cornel Ionescu, fost director al Unifarm și actual consilier al președintelui CJC, Mihai Lupu. 
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost preluată de Ionuț Cornel Ionescu, după ce mandatul lui Ioan Tiberiu Tofolean a încetat, joi, 13 mai. 
„Implicarea managerială a domnului Prof. Univ. Dr. Ioan Tiberiu Tofolean, a avut un aport benefic în susținerea efortului, pe care personalul sanitar și nesanitar al instituției medicale, l-a avut în toată această perioadă extrem de dificilă. Misiunea domniei sale nu se încheie aici și avem încredere că profesionalismul și experiența sa îndelungată, se vor alătura eforturilor noului manager și ale CJC, pentru optimizarea actului medical din județul nostru. Martor al acestor lucruri este faptul că pe data de 13 mai 2021, domnul Prof. Univ. Dr. Ioan Tiberiu Tofolean, a deschis lucrările celui mai important eveniment stiințific național, în domeniul gastroenterologiei „Al 40-lea Congres Național de Gastroenterologie, Hepatologie și Endoscopie Digestivă”.”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Constanța.
„Cu o bogată experiență în managementul sanitar, din care reamintim mandatul de manager și funcția de director economic al Spitalului Clinic CF Constanța, precum și experiența de director general al C.N. Unifarm SA, Ionuț Cornel Ionescu, preia astăzi mandatul de manager interimar al SCJU Constanța. Noul manager va continua politica investițională a conducerii CJC care vizează atât reabilitarea cât și dotarea secțiilor din spital, având ca scop implementarea cu celeritate a măsurilor de creștere a încrederii populației în capacitatea instituției sanitare de a furniza servicii medicale de cea mai înaltă calitate.”, mai spune sursa citată.

Ionuț Ionescu a absolvit Liceul Teoretic Traian din Constanța (1992-1996), apoi a studiat la Universitatea de Marină Constanța, Facultatea de Electromecanică Navală (nelicențiat), Facultatea de Management (2000-2004), Școala Națională de Sănătate Publică și Managment Sanitar (2007) și Școala Națională de Studii Politice Administrative/Facultatea de Comunicare și Relații Publice (2005-2007, diplomă de master). El a mai fost manager la Medical System 2004 și fost director la Spitalul Clinic CF Constanța. 
De asemenea, Ionescu și-a dat demisia de la șefia Unifarm în urma anchetei Antena 3 în care a fost scos la iveală faptul că echipamente medicale de 800 de milioane de lei zac în depozitele companiei, fără să fie date populaţiei. Ionuţ Cornel Ionescu a fost pus de PNL pe listele pentru Consiliul Judeţean Constanţa.