ÎPS Teodosie va oficia slujbele de la adresa la care se carantinează

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, anunță că se carantinează începând de marți, după ce luni a fost amendat de trei ori pentru că a încălcat legislația anti-Covid, a participat la slujbă și la întâlniri publice.

ÎPS Teodosie va oficia slujbele de la adresa la care se carantinează


Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, anunță că se carantinează începând de marți, după ce luni a fost amendat de trei ori pentru că a încălcat legislația anti-Covid, a participat la slujbă și la întâlniri publice.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie va oficia, marți, Sfânta Liturghie de la adresa aleasă de carantinare.
Mâine, 25 ianuarie, de la ora 7.30, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la paraclisul Catedralei arhiepiscopale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, situat la adresa aleasă de carantinare. Slujba se va desfășura izolat, fără participarea publicului”, anunță Arhiepiscopia.
Credincioșii vor putea urmări slujba fie în mediul online, fie pe un monitor ce va fi instalat în interiorul Catedralei arhiepiscopale.
Arhiepiscopul Teodosie a primit luni trei amenzi. Prima amendă a fost aplicată pentru că Arhiepiscopul Teodosie a oficiat o liturghie, a doua pentru că a fost în stradă, deși trebuie să stea în carantină, iar a treia pentru că a participat la un eveniment, deși pe numele său era instituită măsura carantinării la domiciliu.
ÎPS Teodosie consideră amenzile primite luni ilegale și spune că a fost informat despre carantinare mult după ce le-a primit, astfel că aceste sancțiuni vor fi contestate.