Joe Biden promite că: Vladimir Putin va plăti preţul, curând!

Preşedintele american Joe Biden a spus că Vladimr Putin va plăti preţul pentru tentativa de a submina alegerile din SUA, de anul trecut.

Joe Biden promite că: Vladimir Putin va plăti preţul, curând!
Foto: Bloomberg


Preşedintele american Joe Biden a spus că Vladimr Putin "va plăti preţul" pentru tentativa de a submina alegerile din SUA, de anul trecut. Biden mai declară că omologul său rus Vladimir Putin este ”un criminal” şi îl ameninţă că ”va suporta consecinţele”, într-un interviu difuzat miercuri de postul ABC News, relatează AFP.

”Veţi vedea în curând preţul pe care-l va plăti”, ameninţă preşedintele Statelor Unite.
Biden declară, pe tema amestecului în alegerile americane ale Moscovei - care potrivit unui nou raport al autorităţilor americane s-a repetatîn 2020 - că Putin ”va suporta consecinţele”.
”Am purtat o conversaţie lungă, el şi cu mine, îl cunosc destul de bine”, declară liderul democrat american, care afişează o fermitate mai mare faţă de liderul de la Kremlin decât predecesorul său republican Donald Trump.
”La începutul conversaţiei, i-am spus că «eu vă cunosc, iar dumneavoastră mă cunoaşteţi. Dacă ajung la concluzia că aţi făcut asta, să fiţi pregătit» de consecinţăe, declară- locatarul Casei Albe, fără să precizeze dacă se referă la amestecul în alegerile americane sau la alte fapte reproşate de Washington Moscovei - şi anume la otrăvirea opozantului politic rus Aleksei Navalnîi şi la încarcerarea acestuia.
Biden, întrebat dacă îl consideră "criminal" pe Putin: "Hmm. Da!"
Interviul difuzat de ABC a avut şi un alt moment surprinzător, în care realizatorul George Stephanopoulos l-a întrebat pe Joe Biden dacă îl consideră pe Vladimir Putin "un criminal".
Biden a ezitat puţin. "Hmm. Da", a fost răspunsul său.
Biden şi liderul de la Kremlin au avut prima convorbire telefonică în ianuarie anul curent. La momentul respectiv, Casa Albă a precizat că preşedintele american i-a pus omologului său rus în vedere un număr de probleme, inclusiv interferenţa Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.
Alte subiecte notificate preşedintelui rus au fost atacul informatic asupra companiei de tehnologie Solarwinds, tentativa de asasinat prin otrăvire asupra liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, şi informaţii privind faptul că Rusia ar fi oferit recompense talibanilor pentru a ucide soldați SUA în Afganistan.
Preţul pe care îl va plăti Rusia va fi măsurat în sancţiuni. Pe listă se mai află China şi Iran
Preşedintele american nu a detaliat, miercuri, în legătură cu "preţul" pe care va trebui să îl plătească Vladimir Putin însă, potrivit CNN, se aşteaptă ca actuala administraţie să anunţe, săptămâna viitoare, sancţiuni cu privire la amestecul rus în alegerile din SUA.
CNN menţionează mai multe surse din Departamentul de Stat american, care au precizat că sancţiunile vor viza nu doar Rusia, ci şi China şi Iran.
Marţi, Biroul Directorului Serviciilor Naționale de Informații din SUA a dat publicităţii o analiză conform căreia Rusia a depus eforturi care vizau "denigrarea candidaturii lui Joe Biden şi a Partidului Democrat american, susţinerea preşedintele Trump, subminarea încrederii publicului în procesul electoral şi amplificării divizării socio-politice a societăţii americane".
Analiza menţionată confirmă ceea ce se vehicula pe scară largă anul trecut, şi anume că fostul preşedinte Donald Trump şi aliaţii săi cei mai apropiaţi au îmbrăţişat campania rusă de discriminate anti-Biden, s-au întâlnit cu persoane având legături cu Kremlinul şi care s-au implicat în campanie şi le-au promovat acestora teoriile conspiraţioniste.