Macron: Franţa va trimite un ajutor pentru a răspunde nevoilor imediate ale Ucrainei

Emmanuel Macron a anunţat trimiterea în următoarele ore a unui ajutor pentru a răspunde nevoilor imediate ale Ucrainei, în urma distrugerii barajului hidroelectric Kahovka, în sudul ţării.

Macron: Franţa va trimite un ajutor pentru a răspunde nevoilor imediate ale Ucrainei


Președintele francez Emmanuel Macron a anunţat miercuri trimiterea "în următoarele ore" a unui "ajutor pentru a răspunde nevoilor imediate" ale Ucrainei, în urma distrugerii barajului hidroelectric Kahovka, în sudul ţării, transmite AFP.

"Franţa condamnă acest act odios care pune în pericol oamenii", a declarat preşedintele francez pe Twitter, după o conversaţie telefonică avută cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. 
"Am putut să-i transmit preşedintelui Zelenski solidaritatea mea cu poporul său după atacul asupra barajului Kahovka", a adăugat el.
Potrivit Elysee, Centrul de criză al ministerului francez al Afacerilor Externe va trimite rapid un prim convoi de aproximativ zece tone de produse de sănătate, igienă şi purificare a apei solicitate de ucraineni, inclusiv o cisternă mobilă.
Pe Twitter, şeful statului ucrainean declarase anterior că s-a referit la "consecinţele ecologice şi umanitare ale actului terorist rus" şi a subliniat "nevoile urgente ale Ucrainei pentru a face faţă catastrofei" din regiunea Herson.