Marius Budăi, despre majorarea pensiilor mici: Este neconstituţional şi nelegal să mărim pensiile diferenţiat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, că pensiile nu pot fi mărite diferenţiat, acest lucru fiind neconstituţional, întrebat fiind de o femeie în vârstă dacă nu ar putea fi majorate pensiile mici.

Marius Budăi, despre majorarea pensiilor mici: Este neconstituţional şi nelegal să mărim pensiile diferenţiat


Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, miercuri seară, că pensiile nu pot fi mărite diferenţiat, acest lucru fiind neconstituţional, întrebat fiind de o femeie în vârstă dacă nu ar putea fi majorate pensiile mici.

Întrebat de un pensionar la Antena 3, dacă ar putea trăi cu 1.700 de lei pe lună, ministrul a răspuns că nu ar putea şi că acelaşi lucru i-a întrebat şi el pe reprezentanţii Comisiei Europene.
"Nu! Este aceeași întrebare pe care eu am adresat-o în deschiderea discuțiilor cu Comisia Europeană și OECD atunci când am justificat de ce strig de nebun, spuneau unii, că 9,4 nu este suficient.(...) Am întrebat tranșant, direct, ferm, fără niciun fel de ezitare: pensia minimă este 200 de euro, salariul minim este 300 de euro. Dragii mei comisari, dragii noștri europeni, ați putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună? Au pus capul jos și au recunoscut că nu ar putea trăi cu acești bani", a răspuns Marius Budăi.
Marius Budăi, a fost întrebat de o pensionară dacă ar putea majora pensiile mici, el afirmând că acest lucru nu este posibil. 
"Este neconstituțional și nelegal să mărim pensiile diferențiat pentru că am încălca principiul contributivității. Dar pentru pensia minimă, am majorat-o cu 25% de la 1 ianuarie. Pentru pensiile mici avem aceste măsuri care se vor aplica până la sfârșitul de an, din două în două luni, vor intra în vigoare din iunie, se vor face imediat cum există posibilitatea, plățile, nu va exista să nu se plătească și să fie prinsă și luna iunie, indiferent când se va face plata. Suntem în perioada de discuții cu Comisia Europeană, ne închidem pe majoritatea discuțiilor, deci nu există probleme aici", a răspuns Marius Budăi.