Turcan, despre legea salarizării: Sporurile să nu depășească 20 la sută din salariul de bază

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a oferit noi informații despre Legea salarizării, în cadrul unei conferințe de presă.

Turcan, despre legea salarizării: Sporurile să nu depășească 20 la sută din salariul de bază


Ministrul Muncii, Raluca Turcan a oferit noi informații despre Legea salarizării, în cadrul unei conferințe de presă, susținută miercuri, 17 martie.

"Am solicitat ministerelor de linie să prezinte propria viziune în privința salarizării în sistemul public plecând de la niște principii pe care Ministerul Muncii le-a identificat: Să existe unitate în privința salariului în plată, care se calculează pentru toate categoriile socio-profesionale. Noi propunem ca salariul de bază la care să se raporteze calculul salariilor să fie 2.300 de lei, nivelul salariul minim brut pe economie. Dacă sunt sporuri care sunt necesar a fi acordate, ele să nu depășească 20% din nivelul salariului de baza. Sistemul sporurilor să fie revizuit radical, unele sporuri să fie acordate în sume fixă pentru că presupun expunerea la condiții de muncă identice și altele eliminate și în domeniile respective să se prefere o reașezare pe grilă de salarizare a salariilor în plată", a declarat Turcan.
Legat de o posibilă perioadă limită de punere în aplicare a legii salarizării, Ministrul Muncii a spus că nu există o presiune în acest sens, dar că cel mai probabil se va întâmpla "într-un an de zile".
"Nu avem o presiune foarte mare să o finalizăm, pentru că nu dorim să facem o lege dominată de excepții. Ne-am propus cam într-un an de zile", a conchis Turcan.