Kelemen Hunor: Cea mai bună formulă este o coaliţie PNL - USR PLUS - UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că cea mai bună formulă este o coaliţie guvernamentală şi parlamentară PNL - USR PLUS - UDMR.

Kelemen Hunor: Cea mai bună formulă este o coaliţie PNL - USR PLUS - UDMR


Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că în urma alegerilor din 6 decembrie sunt mai multe formule pentru asigurarea unei stabilităţi guvernamentale, dar cea mai bună şi singura de care se poate discuta este o coaliţie parlamentară PNL – USR-PLUS – UDMR.

"Astăzi, la invitaţia preşedintelui, am fost prezenţi la prima rundă de consultări la Palatul Cotroceni şi am spus că, după rezultatul oficial al votului din 6 decembrie, sunt mai multe formule pentru a asigura o stabilitate guvernamentală. Din punctul nostru de vedere, cea mai bună şi poate singura formulă despre care putem discuta este o coaliţie guvernamentală şi parlamentară PNL - USR PLUS şi UDMR. Asta ar însemna o majoritate solidă, nu constituţională (...), dar cu sprijinul grupului minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară, am avea o majoritate solidă cu care s-ar putea guverna patru ani", a declarat liderul UDMR, într-o conferinţă de presă.
El a menţionat că cel mai important lucru este un program pe care se poate construi o viitoare guvernare.