Iohannis: Vaccinarea oprește pandemia. De luni, masca devine obligatorie peste tot.

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, după o şedinţă de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea epidemiei de COVID-19, că singura soluţie pentru oprirea pandemiei este vaccinarea.

Iohannis: Vaccinarea oprește pandemia. De luni, masca devine obligatorie peste tot.


Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat miercuri, după o şedinţă de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea epidemiei de COVID-19, că singura soluţie pentru oprirea pandemiei este vaccinarea, anunţând că este nevoie de impunerea de restricţii.

Vreau să fiu clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea! Ea oprește pandemia.
Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. Haideți să vedem cum e în lume: În vestul Europeni, unde lumea s-a vaccinat 70-80%, s-au relaxat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde lumea e reticentă la vaccinare din varii motive, suntem în plin val pandemic.
La noi e o adevărată catastrofă cu sute de decese zilnic. Deci, dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă! Nu-i credeți pe cei care vă mint că ar fi periculos. Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați e că scăați de boală.
E nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili.
Școlile sunt puternic afectate și prin elevii și profesorii infectați.

Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă.
Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme.
Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.
În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.”, a declarat Iohannis.