Arafat: Acum măsurile sunt mai echilibrate și noi sperăm să ne oprim cu măsurile aici

Raed Arafat a declarat, luni seară, că măsurile luate în acest moment sunt echilibrate. Acesta mai spune că dacă nu vor fi respectate, nimeni nu știe unde putem să ajungem.

Arafat: Acum măsurile sunt mai echilibrate și noi sperăm să ne oprim cu măsurile aici


Șeful DSU, Raed Arafat a declarat, luni seară, că măsurile luate în acest moment sunt echilibrate. Acesta mai spune că dacă nu vor fi respectate, "nimeni nu știe unde putem să ajungem".

"La începutul pandemiei, în starea de urgență au fost măsuri mai dure până am văzut cum evoluează și care este situația. Acum măsurile sunt mai echilibrate și noi sperăm să ne oprim cu măsurile aici. Sunt zone mai mici care necesită poate și carantinare, asta decid Direcțiile de Sănătate Publică. Eu doar semnzez ordinele pe baza deciziilor pe care le primesc de la DSP, INSP și de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Dacă respectăm măsurile actuale, e posibil să reușim să controlăm situația fără să luăm alte măsuri. Dacă nu respectăm măsurile actuale, le considerăm exagerate și le combatem, nimeni nu știe unde putem să ajungem", a declarat B1 TV, Raed Arafat.
arafat a mai afirmat că dacă vom continua în acest ritm și respectăm și restricțiile, acestea ar putea fi relaxate la începutul toamnei.
„Înțeleg foarte bine că populația e obosită și cu toții înțelegem asta. La toți viața a fost afectată. Toți am fost nevoiți să ne schimbăm modul de viață. Dar, spre deosebire de anul trecut, acum avem o lumină la capătul tunelului - vaccinarea. Cu cât vaccinăm mai mulți, cu atât ajungem la liman mai repede. România, din fericire, dintre toate țările europene stă chiar foarte bine, printre primele țări în campania de vaccinare. Dacă ne concentrăm pe campania de vaccinare și continuăm cu măsurile pe care le avem și sperăm să ținem situația sub control, atunci vom ajunge mai repede ca alții la liman și poate că putem să relaxăm măsurile mai repede, pe la vară, începutul toamnei”, a declarat Raed Arafat.