Iohannis: Medicul Valeriu Gheorghiță a fost numit coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, va fi coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional.

Iohannis: Medicul Valeriu Gheorghiță a fost numit coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național
Foto: Facebook/Valeriu Gheorghiță


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, va fi coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, care a fost invitat marţi la Cotroceni, la şedinţa de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

"Am avut a treia ședință pentru pregătirea campaniei de vaccinare, în condițiile în care la nivel european avem motive de optimism. După elaborarea strategiei de vaccinare, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă. A fost desemnat un coordonator al campaniei, dl Valeriu Gheorghiță, medic la spitalul militar central. Vaccinarea va începe cu anumite grupe de populație: personalul medical în primă fază, grupele de risc, sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie etc. Am solicitat experților să comunice clar și transparent aceste măsuri personalului medical și populației. E deosebit de important să combatem dezinformarea și fake news-urile care au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile științifice susțin eficiența și siguranța vaccinurilor, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă.
România va depăși această criză sanitară și sunt optimist pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate. dar atenție. Pentru a vorbi de rezultate, trebuie să menținem cursul actual, să respectăm regulile și sunt sigur că vom vedea în două săptămâni rezultate și mai bune.
În aceste zile a fi un cetățean solidar cu eferturile uriașe ale medicilor înseamnă a da dovada de simț civic, de a respecta cu strictețe regulile în vigoare.
Ne dorim să reducem numărul de îmbolnăviri și decese și să avem o relansare economică și sa redeschidem scolile cât mai curând în condiții de siguranță.
Știm așadar ce vrem: să dăm dovadă de solidaritate și să ne concentrăm pe soluții care să ne permită să ajungem acolo" a declarat șeful statului.


Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, marţi, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.
La şedinţă au participat: prim-ministrul României, Ludovic Orban; ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă; ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru; şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, general dr. Ionel Paul Oprea; secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.
De asemenea, au fost invitaţi directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, director al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; Directorul General al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila; Şeful Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, general dr. Dragoş-Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra; Medic primar, Secţia Boli infecţioase, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, dr. Valeriu Gheorghiţă.