Masacru în Nigeria. Cel puțin 110 oameni au fost uciși de gruparea teroristă Boko Haram

Cel puţin 110 oameni au fost ucişi, sâmbătă, în Nigeria, în timp ce îşi lucrau câmpurile, potrivit unui nou bilanţ al ONU. Acest atac este cel mai sângeros comis în acest an în nord-vestul Nigeriei

Masacru în Nigeria. Cel puțin 110 oameni au fost uciși de gruparea teroristă Boko Haram


Cel puţin 110 oameni au fost ucişi, sâmbătă, în Nigeria, în timp ce îşi lucrau câmpurile, potrivit unui nou bilanţ al ONU. Acest atac este cel mai sângeros comis în acest an în nord-vestul Nigeriei, afectată de o insurecţie jihadistă de peste 10 ani.

Atacul a avut loc sâmbătă după-amiază, în timpul scrutinului local din Nigeria, a anunţat duminică un oficial din cadrul Naţiunilor Unite.

"Pe 28 noiembrie, în cursul după-amiezii, indivizi înarmaţi au comis un atac brutal asupra persoanelor care lucrau într-o tabără din zona Koshebe. Cel puţin 110 civili au fost ucişi, iar numeroşi alţii au fost răniţi în atac", a declarat Edward Kallon, coordonatorul Misiunii umanitare a Naţiunilor Unite din Nigeria.
Autorităţile nigeriene atribuie atacul grupului islamist Boko Haram, afiliat reţelei teroriste Stat Islamic.
"Fără niciun dubiu, atacul este opera grupului Boko Haram, activ în regiune şi care atacă agricultori", a declarat Babakura Kolo, reprezentantul unui grup proguvernamental de autoapărare. (Sursa foto: dailymail.co.uk)