Mihai Lupu: Rusia nu va reuși să calce cu tancurile sale solidaritatea noastră, libertatea și principiile democrației

Constănțenii s-au alăturat inițiativei internaționale a Eurocities „Orașele sunt alături de Ucraina” și au participat la acțiunea de solidaritate organizată în fața platoului Prefecturii din Constanța.

Mihai Lupu: Rusia nu va reuși să calce cu tancurile sale solidaritatea noastră, libertatea și principiile democrației


Constănțenii s-au alăturat inițiativei internaționale a Eurocities „Orașele sunt alături de Ucraina” și au participat la acțiunea de solidaritate organizată în fața platoului Prefecturii din Constanța. "Rusia nu va reuși să calce cu tancurile sale solidaritatea noastră, libertatea și principiile democrației", a fost mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Constanța, pentru Ucraina și poporul ucrainean.

"Un dictator distruge zilele acestea un popor și o țară vecină independentă. Războiul din Ucraina nu face bine nimănui şi trebuie să înceteze. Războiul ucide oameni, distruge familii și destine, zi de zi vedem cum mor copii, femei și bătrâni.
Transmit un mesaj ferm de susţinere pentru Ucraina și poporul ucrainean. Rusia nu va reuși să calce cu tancurile sale solidaritatea noastră, libertatea și principiile democrației. Vom lupta împreună pentru apărarea acestor valori.  
Mama mea este o supraviețuitoare a celui de-al Doilea Război Mondial. Știu bine câtă durere aduce războiul. Am crescut cu povești despre suferințele provocate de bombe, tancuri, rachete și gloanțe care atacau cu multă cruzime oameni nevinovați, copii și bătrâni, care nu aveau unde să fugă. Îmi aduc bine aminte de tristețea de pe chipul mamei atunci când își amintea de război și de sfaturile pe care mi le-a dat pentru apărarea libertății și a dreptului de a alege. 
Acest război nemilos, neprovocat și nejustificat, pornit de Rusia împotriva Ucrainei, a generat o criză umanitară fără precedent. Bombele rușilor au alungat din Ucraina aproape două milioane de oameni: copii, femei și bătrâni. 
Vama Isaccea este asaltată zilnic de mii de refugiați împinși de război în necunoscut. Este o criză la care constănțenii nu au rămas însă nepăsători. Comunitatea noastră s-a mobilizat exemplar și a răspuns prompt cu donații și cazare gratuită pentru familiile aflate în necaz. Le mulțumesc tuturor pentru efortul lor! 
Consiliul Județean Constanța se alătură sancțiunilor administrației centrale și Uniunii Europene împotriva Federației Ruse. Salut decizia de a încheia unilateral toate Acordurile de Înfrăţire pe care Constanţa le are cu regiuni şi oraşe din Rusia. Prin acest demers, şi nu numai, ne exprimăm solidaritatea faţă de Ucraina şi poporul ucrainean", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.