Moment de solidaritate cu Ucraina, la Constanța. Chițac: Suntem alături de Ucraina! Suntem solidari cu Ucraina!

Constănțenii s-au alăturat inițiativei internaționale a Eurocities „Orașele sunt alături de Ucraina” și au participat la acțiunea de solidaritate organizată în fața Prefecturii din Constanța.

Moment de solidaritate cu Ucraina, la Constanța. Chițac: Suntem alături de Ucraina! Suntem solidari cu Ucraina!


Constănțenii s-au alăturat inițiativei internaționale a Eurocities „Orașele sunt alături de Ucraina” și au participat la acțiunea de solidaritate organizată în fața platoului Prefecturii din Constanța.

Sprijinind moral Ucraina astăzi, constănțenii au transmis un mesaj ferm întregii lumi că onorează lupta pentru libertate și pentru valorile europene a Ucrainei, dusă în numele acelorași valori pentru care și românii au luptat necondiționat și curajos, atunci când acestea au fost amenințate.
"Am convocat această adunare publică în primul rând pentru a vă mulțumi. Vă mulțumesc pentru uriașa generozitate manifestată de dumneavoastră față de Ucraina, poporul ucrainean și, nu în ultimul rând, față de românii din Ucraina. Imaginile cu dvs. donând alimente, haine, medicamente, pături, kituri de supraviețuire la Complexul Expozițional ori cu Dvs. la punctul de trecere de la Isaccea, ajutând cu masă, casă, ceai sau vorbe bune refugiații din Ucraina au făcut înconjurul lumii civilizate. Dumneavoastră v-ați dovedit în aceste zile ambasadorii unui oraș frumos, generos și european. 
Cel mai nobil sentiment din lume este generozitatea față de străin, față de celălalt, mai ales în cumplite momente de viață ale acestuia. Iar Dvs. ați dovedit în aceste zile, făcând poduri umanitare către Isaccea, către Odesa și către Ucraina, o generozitate pe care mulți dintre ucraineni o apreciază ca fiind cel mai frumos cadou din viața lor. Sunt mândru de Dumneavoastră! Sunt mândru de calitatea și de căldura constănțenilor! 
Al doilea gând cu care v-am rugat să veniți astăzi aici este dorința de a vă ruga să nu lăsați să obosească această uriașă empatie pe care ați probat-o în ultimele două săptămâni. Să nu vă slăbiți generozitatea! Să nu vă pierdeți empatia față de dramele inimaginabile ale unor oameni, europeni, în secolul 21, în imediata noastră vecinătate. Empatia față de mamele și pruncii lor gonite din propria lor țară de ambițiile unor rătăciți. Empatia Dvs. este câteodată ultima lor rază de soare. Prin generozitatea Dvs. spălați obrazul acestora de cruzimea palmei date lor de agresorii ruși. Să nu vă pierdeți empatia, să nu vă pierdeți generozitatea, să rămâneți aproape de toți cei care își pierd, în Ucraina, în aceste zile, casele, rudele, prietenii, sănătatea, viața, țara! Suntem alături de Ucraina! Suntem solidari cu Ucraina! Împreună suntem parte a Europei și una dintre cele mai frumoase expresii ale acesteia", a declarat Vergil Chițac, primarulul municipiului Constanța.