De mâine, începe distribuirea permiselor de călătorie gratuite CT BUS

Permisele de călătorie pentru mijloacele de transport în comun pentru anul viitor vor fi distribuite începând cu data de 08.12.2022. Acestea vor fi trimise prin Poșta Română.

De mâine, începe distribuirea permiselor de călătorie gratuite CT BUS


Permisele de călătorie pentru mijloacele de transport în comun pentru anul viitor vor fi distribuite începând cu data de 08.12.2022. Acestea vor fi trimise prin Poșta Română. Plicurile vor fi primite acasă de către beneficiarii direcți ai programului.

Până în prezent au fost înregistrate 33.431 de cereri din care 406 nu îndeplineau condițiile de eligibilitate, fapt pentru care au fost respinse. Astfel, în perioada următoare vor fi distribuite un număr de 33.024 legitimații de călătorie.
Categoriile de beneficiari pentru care municipalitatea acordă facilități la transportul public de călători sunt următoarele:
*a) persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri;
*b) pensionarii cu pensii de până la 2310 de lei inclusiv;
c) persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri.
Persoanele menționate la punctele a) și b) care beneficiază și de Legea nr. 189/2000, Decretul - lege nr. 118/1990, veteranii și văduvele de război, luptătorii pentru victoria  Revoluției din 1989, vor primi permise de călătorie doar de la sediul CT Bus Constanța.
De asemenea, persoanele cu handicap mediu sau ușor pot ridica abonamente doar de la chioșcurile CT Bus, iar persoanele cu handicap grav sau accentuat, asistenți personali și/sau însoțitori ai acestora vor ridica legitimațiile de călătorie doar de la D.G.A.S.P.C. Constanța (Blocul Turn Gară).
Informații suplimentare se obțin la următoarele date de contact:
Direcția Generală de Asistență Socială
Direcția Sprijin Comunitar
Serviciul Sprijin Comunitar și Evenimente Sociale
Telefon: 0341.448.530
E-mail: office@dgas-ct.ro