Răsăuțeanu: Grupul PSD a solicitat abrogarea HCL 77/2021 pentru că a fost adoptată în afara legii!

Grupul consilierilor PSD, prin Costin Răsăuţeanu, a solicitat abrogarea întregii HCL nr. 77/2021, pe care o consideră neconformă cu legile în vigoare.

Răsăuțeanu: Grupul PSD a solicitat abrogarea HCL 77/2021 pentru că a fost adoptată în afara legii!


Grupul consilierilor PSD, prin Costin Răsăuţeanu, a solicitat abrogarea întregii HCL nr. 77/2021, pe care o consideră neconformă cu legile în vigoare. Răsăuțeanu mai spune că acest lucru „nu a interesat pe nimeni!“.

Aspectele de nelegalitate sunt dovedite de OG 21/2002 modificată și completată de legea 273/2020 care spune foarte clar la articolul 12, respectiv articolul 13, că obiectivele vizănd buna gospodărire, întreținere, curățenie și înfrumusețare a localităților pot fi realizate integral sau parțial, prin contribuția directa a cetățenilor și se face cu aprobarea locuitorilor prin REFERENDUM LOCAL! LEGEA spune asta! LEGEA! La un regulament aprobat fără respectarea pașilor legali orice amendament este în afara legii! Populism! Degeaba încercați să reparați o greșeala colosală pe care ați făcut-o votând acest regulament abuziv. USR și PNL au făcut posibil ca acest regulament să existe!
Hotărârea 77/2021 trebuie abrogată! Urgent! Avem asociații de proprietari din care fac parte pensionari, cu pensii modeste și nu chiar în putere. Este sub orice critică să acceptam așa ceva. În prima varianta ați încălcat legea. De aceea nu am votat! Acum perseverați  în ridicol! Trebuie să consultam asociațiile de proprietari, operatorii economici, cetățenii, instituțiile publice. O astfel de decizie trebuie luată împreună cu cetățenii. Vom demara intălniri cu reprezentanții asociaților de proprietari. Constanța are nevoie de un regulament pentru gospodărirea orașului, dar trebuie lucrat atent și echilibrat! Nu vă ascundeți neputința în obligații pe care le ordonați cetățenilor! Este treaba Primăriei să facă treabă!“, a scris Răsăuțeanu pe pagina de Facebook.
Proiectul de hotărâre de consiliu local municipal, inițiat de USR PLUS, prin care se urmărea eliminarea acestei obligații a fost respins, astăzi, în ședința extraordinară de consiliu, cu 9 voturi pentru, 9 abțineri și 7 voturi împotrivă.
Asociaţiile de proprietari au obligaţia să întreţină curăţenia trotuarelor din dreptul imobilelor pe care le deţin, a locurilor de parcare pe care le folosesc şi a spaţiilor verzi existente din dreptul imobilelor pe care le deţin sau le folosesc. De asemenea, ele au obligaţia de a încheia contracte cu prestatori de servicii specializaţi în colectarea, transportul şi eliminarea sau valorificarea deşeurilor municipale colective şi să asigure locuri special amenajate dotate cu europubele sau containere speciale pentru colectarea selectivă a deşeurilor municipale, cu cale de acces pentru evacuare.