O pacientă internată cu COVID-19 s-a sinucis în baia Spitalului de Urgență Bistriţa

O femeie de 55 de ani, internată cu COVID la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, s-a sinucis într-o baie de la etajul al patrulea al unității, potrivit unui comunicat de presă al spitalului.

O pacientă internată cu COVID-19 s-a sinucis în baia Spitalului de Urgență Bistriţa


O femeie în vârstă de 55 de ani, suferind de o formă medie a COVID-19 şi internată în urmă cu cinci zile Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a fost găsită moartă în baia unităţii sanitare, având două plăgi înjunghiate. Într-un comunicat dat publicităţii, reprezentanţii Spitalului Judeţean Bistriţa susţin că a fost vorba despre  sinucidere. 

„Un eveniment nefericit s-a petrecut în această dimineaţă la Secţia Boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. O pacientă în vârstă de 55 de ani din Beclean, internată în salonul nr. 30 al secţiei, de la etajul 4 al unităţii, s-a sinucis astă-noapte în grupul sanitar din salon. Femeia a fost internată în data de 23 noiembrie cu o formă medie de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 în Secţia Boli Infecţioase, evoluţia stării sale de sănătate pe parcursul spitalizării fiind uşor ameliorată, în contextul administrării medicaţiei antivirale, antibiotice, antiinflamatoare şi simptomatice, neexistând indicii că pacienta ar avea probleme din sfera psihiatrică”, se menţionează în comunicat.
Pacienta a fost găsită de infirmiere, în jurul orei 04.00, în stare de inconştienţă. Medicii au fost chemați de urgență, dar nu au reuşit să o resusciteze.
Potrivit comunicatului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, corpul femeii prezenta două plăgi înjunghiate, una latero-cervicală dreapta şi una în hemitoracele stâng, în zona submamară.
Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili exact împrejurările în care a survenit decesul femeii, în cauză fiind dispusă necropsia.