Un pompier din cadrul ISU Dobrogea a fost rănit în timpul intervenției

Doi pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost răniți în timpul intervenției pentru stingere a incendiului de la Rafinăria Petromidia.

Un pompier din cadrul ISU Dobrogea a fost rănit în timpul intervenției


Un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost rănit în timpul intervenției pentru stingere a incendiului de la Rafinăria Petromidia. El a fost transportat la spital de o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța.

„Un coleg prezintă traumatisme la picior și a fost transportat la Spitalul Județean Constanța, de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean”, a declarat Ana Maria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.
De asemenea, un pompier din cadrul combinatului Petromidia a acuzat dureri la membrele inferioare, dar a refuzat transportul la spital. 
Reamintim că un incendiu violent a izbucnit în această după amiază la Rafinăria Petromidia, în urma unei explozii. Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei. La fața locului intervin zeci de pompieri
Rafinare Rompetrol a trimis un comunicat oficial: În cursul acestei zile, un incendiu s-a produs în instalația de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanță specifice. Imediat, angajații instalației au raportat incidentul către serviciul intern de situații de urgență și către dispeceratul rafinăriei, care, la rândul ei, a informat autoritățile, conform procedurilor in vigoare.
Nu există victime, toți angajații instalației, dar și din celelalte secții ale rafinăriei au fost evacuati. Până la sosirea autospecialelor ISU, primele intervenții au fost realizate de pompierii rafinăriei Petromidia, care au reușit să limiteze impactul. In colaborare cu autoritățile, depunem toate eforturile pentru stingerea incendiului și remedierea situației.”