Incendiul puternic la mansarda unui bloc turn din Constanța

Un incendiu puternic a izbucnit la mansarda unui bloc din Constanţa. Flăcările s-au extins pe o suprafață de 300 de metri, la etajele superioare ale imobilului.

Incendiul puternic la mansarda unui bloc turn din Constanța


Mai multe echipaje de pompieri intervin joi seară, în cartierul Faleză Nord din municipiul Constanţa, după ce acoperişul unui bloc turn a fost cuprins de flăcări, arzând pe o suprafaţă de circa 300 de metri pătraţi, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea".

La fața locului au intervenit Detașamentul Fripis cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autospeciala de interventie la înălțime și un echipaj SMURD B2,  Detașamentul Port cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, ATPVM și un echipaj SMURD B2, Detașamentul Palas cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, autoplatforma și un echipaj SMURD B2. Det. Medgidia cu un o autospecială de stingere cu apă şi spumă și autoscara, statia Tuzla cu un o autospecială de stingere cu apă şi spumă și secția Mangalia cu ATPVM.

Mulți dintre locuitori au ieșit singuri din bloc, iar 37 de persoane au fost evacuate de pompieri. Intervențoa este în dinamică.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Oana Manoilă, pe lângă locatarii blocului care au ieşit singuri din locuinţe, alte 37 de persoane au fost evacuate de către pompieri, aceştia asigurându-se totodată că, în prezent, nu mai sunt oameni în interiorul blocului.