Aterizare forțată pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța

Aeronava de tip TECNAM P2006T, utilizată în scopuri educaționale de Școala Superioară de Aviație Civilă, a aterizat forțat pe aeroportul din Constanța din cauza unor probleme la trenul de aterizare.

Aterizare forțată pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța


Vineri, 15 septembrie, în jurul orei 10:58, aeronava de tip TECNAM P2006T, utilizată în scopuri educaționale de Școala Superioară de Aviație Civilă, a aterizat forțat pe aeroportul din Constanța din cauza unor probleme la trenul de aterizare. Această situație a determinat activarea imediată a Planului de Urgență intern al aeroportului.

În ciuda gravității incidentului, acesta s-a încheiat fără victime sau răniți. Aeronava se afla într-o misiune de zbor de instrucție, iar la bordul acesteia se aflau doar cei doi membri ai echipajului, fără pasageri.
„Nu au fost înregistrate victime. Aeronava executa manevre de tip zbor școală la aeroport.  La bordul aeronavei se aflau 2 membri de echipaj, fără pasageri, care nu au avut nevoie de asistență medicală. Au fost efectuate manevre de înlăturare a aeronavei de pe pistă, în vederea eliberării pistei. 
La ora 12:05 s-a revenit la starea inițială, pista fiind eliberată și operațională“ – au precizat reprezentanții Aeroportului Mihail Kogălniceanu.