Orban: Unele cluburi ar trebui închise. Va trebui să ne gândim foarte serios dacă nu luăm aceste măsuri

Premierul Ludovic Orban atrage atenția că unele cluburi „ar trebui închise” pentru că nu respectă regulile impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus

Orban: Unele cluburi ar trebui închise. Va trebui să ne gândim foarte serios dacă nu luăm aceste măsuri


Premierul Ludovic Orban atrage atenția că unele cluburi „ar trebui închise” pentru că nu respectă regulile impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus. Șeful Executivului a cerut intensificarea controalelor, în condițiile în care au crescut îngrijorător cazurile noi de infectare cu COVID-19.

„Sunt unele cluburi care după părerea mea ar trebui închise. Trebuie să ne gândim foarte serios dacă nu luăm și noi măsuri care au fost luate și în alte tări, ca după ora 22-23 să se închidă astfel de tipuri de activități. Va trebui să facem o anaiză și, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, putem să luăm asfel de decizii”, a spus premierul, la o ședință care are loc la Ministerul de Interne, la care iau parte toate structurile implicate în lupta anti-coronavirus.
El a susţinut că Guvernul are ”informaţii clare” că sunt restaurante în spaţii închise care, fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente în spaţii închise în privat cu până la 20 de persoane, de fapt au deschis şi servesc clienţii.
Premierul Ludovic Orban participă sâmbătă, împreună cu ministrul afacerilor interne Marcel Vela şi cu ministrul Muncii Violeta Alexandru, la şedinţa în sistem videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor MAI şi ai celorlalte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în gestionarea situaţiei generate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.