O delegație a Congresului SUA a avut o întrevedere cu ministrul Ciucă la Palatul Victoria

Premierul Nicolae Ciucă a primit la Palatul Victoria, vizita unei delegații a Congresului SUA, condusă de către Steven Lynch.

O delegație a Congresului SUA a avut o întrevedere cu ministrul Ciucă la Palatul Victoria
Foto: Guvernul României


Premierul Nicolae Ciucă a primit astăzi, la Palatul Victoria, vizita unei delegații a Congresului SUA, condusă de către Steven Lynch, președinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Națională, din Camera Reprezentanților.

Discuțiile au vizat situația de securitate curentă, determinată de agresiunea militară rusă în Ucraina și de gestionarea valurilor de refugiați.
Premierul Nicolae Ciucă a făcut o prezentare extinsă a modului în care România percepe situația de securitate curentă, inclusiv acțiunile militare ruse și scopurile sale.
Prim-ministrul român a insistat pe dovada de unitate a aliaților, care prin prezența militară pe teren, aici, în România, oferă certitudinea angajamentelor de securitate colectivă din cadrul NATO, precum și a valorii Parteneriatului strategic cu SUA. Cu acest prilej, a fost subliniată și importanța dezvoltării de noi investiții americane în România.
În cadrul dialogului, a fost evidențiată solidaritatea manifestată de români, societatea civilă și instituțiile statului în gestionarea fluxurilor de refugiați. 
Steven Lynch a mulțumit pentru activitățile României și pentru leadershipul pe care îl oferă atât în sprijinirea refugiaților cât și a ucrainenilor rămași să lupte pentru apărarea țării lor.