Zelenski: Ucraina nu va accepta niciun ultimatum din partea Rusiei

Preşedintele Volodimir Zelenski a dat asigurări că ţara sa nu va ceda niciodată în faţa ultimatumurilor din partea Rusiei, iar oraşe precum Kiev, Mariupol sau Harkov nu vor accepta ocupaţia rusă.

Zelenski: Ucraina nu va accepta niciun ultimatum din partea Rusiei


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări luni că ţara sa nu va ceda niciodată în faţa ultimatumurilor din partea Rusiei, iar oraşe precum Kiev, Mariupol sau Harkov nu vor accepta ocupaţia rusă, transmite Reuters.

"Avem un ultimatum cu puncte în el. 'Urmaţi-l şi apoi noi vom pune capăt războiului". Ucraina nu poate accepta niciun ultimatum din partea Rusiei", a declarat Zelenski într-un interviu difuzat de website-ul de ştiri Suspilne, conform Agerpres. 
Armata rusă a lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni economice dure contra Moscovei.  
Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ''operaţiune militară specială pentru denazificarea şi demilitarizarea'' ţării vecine.