Paramedic SMURD din Constanța, arestat pentru abuz sexual împotriva unei minore

Un paramedic SMURD din Constanța, comandant de echipaj și conducător de autospecială la ISU Dobrogea, a fost reținut, fiind acuzat de abuz sexual asupra unei minore.

Paramedic SMURD din Constanța, arestat pentru abuz sexual împotriva unei minore


Plutonierul adjunct Adrian Strătilă, paramedic SMURD în cadrul Detașamentului de Pompieri – Constanta Port, a fost arestat preventiv de Tribunalul Militar Bucureşti, sâmbătă, 29 mai a.c., fiind acuzat de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scop sexual și corupere de minori.

Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Surse din anchetă susțin că ar fi vorba de o copilă de 14 ani, prietenă cu fiica vitregă a bărbatului. Bărbatul a fost și suspendat din funcție.
Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului plt. adj. Strătilă Adrian pentru perioada menţionată. 
În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat, inclusiv onorariul avocatului din oficiu desemnat inculpatului, rămân în sarcina statului.  Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. 
Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.05.2021, ora 13.50, în prezenţa inculpatului“, se mai arată în decizia Tribunalului Militar Bucureşti.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a anunțat că Adrian Strătilă, care lucrează din 2007 la această unitate, a fost suspendat pentru 30 de zile din funcție.
"Bărbatul (Adrian Strătilă - n.r.) este angajatul ISU CT din anul 2007, fiind încadrat ca și comandant de echipaj și șofer. Până acum nu a avut niciodată abateri de natură profesională. Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța nu admite și nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet. Instituția noastră pune accent pe moralitate, disciplina și respect fata de oameni. La nivelul Inspectoratului s-a luat măsură suspendării raporturilor de munca ale acestuia pt 30 de zile, iar ulterior se va decide mai departe", a transmis ISU Constanța.