Parlamentarii PNL au votat în unanimitate pentru desființarea SIIJ

Parlamentarii liberali au votat în unanimitate, luni, în ședința Biroului Executiv al PNL, în favoarea desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Parlamentarii PNL au votat în unanimitate pentru desființarea SIIJ
Foto: Facebook / Parlamentul României


Parlamentarii liberali au votat în unanimitate, luni, în ședința Biroului Executiv al PNL, în favoarea desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, susțin surse politice din interiorul formațiunii.

Proiectul pentru desființarea SIIJ a fost avizat pozitiv de Comisia juridică a Camerei Deputaților în ședința din 18 martie, când deputații juriști au introdus un amendament care prevede că procurorii și judecătorii pot fi trimiși în judecată numai cu încuviințarea Consiliului Superior al Magistraturii. 
Întrebat luni dacă amendamentul respectiv va fi eliminat, premierul liberal a răspuns: „Spun ce am spus mereu: Vreau ca legea să treacă de Parlament cât mai aproape de varianta pe care am aprobat-o în Guvern. Pentru asta e nevoie de întreg pachetul de Legi ale Justiției, nu doar de acest pachet. Veți vedea că tot pachetul va face sens”.