Patru scheme de tratament împotriva coronavirusului vor fi testate în România

Au fost stabilite spitalele din România în care se vor testa 4 scheme de tratament împotriva COVID-19

Patru scheme de tratament împotriva coronavirusului vor fi testate în România


Au fost stabilite spitalele din România în care se vor testa 4 scheme de tratament împotriva COVID-19. O parte dintre medicamente sunt deja în ţară, iar altele vor fi trimise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Cel mai probabil studiul va începe luna viitoare.

În paralel, la Institutul Cantacuzino, cercetătorii au realizat pentru prima dată în România, o analiză amănunţită a coronavirusului, care-i va ajuta pe medici în viitor.
Institutul Matei Balş, Spitalul Victor Babeş şi Spitalul Militar Central, toate unităţi sanitare din Capitală, vor intra într-un studiul clinic numit Solidarity desfăşurat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în peste 30 de tari.
4 scheme terapeutice care vor fi aplicate pacienţilor pt intercomparare şi pentru stabilirea celei mai bune scheme care poate fi aplicată în acest moment în România”, a declarat pentru Stirile Pro Tv, Alexandru Rafila.
Însă pentru imunizarea populaţiei pe scară largă este nevoie de un vaccin. 8 seruri imunologice sunt deja în faza a doua de testare, în acest moment în întreaga lume. Cel mai devreme la jumătatea anului viitor vom avea un astfel de vaccin, spun specialiştii.
În laboratoare cercetătorii studiază în amănunt noul coronavirus. Pentru prima dată în România, la Institutul Cantacuzino au fost obţinute primele informații asupra întregului genom al virusului SARS-CoV-2 identificat în România. Concret, s-a analizat dacă virusul întâlnit la pacienţii de aici a suferit mutaţii, prin comparaţie cu alte ţări.
S-a stabilit o identitate de 99.95% cu tulpina izolată în orașul Wuhan din China şi de 99,97% cu tulpini identificate în ţări din Europa. (Austria, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Spania)
Concluziile analizei de la Institutul Cantacuzino sunt introduse într o bază internaţională de date în care cercetători din întreaga lume pun rezultatele cercetătorilor pe care le fac. Practic, acesetea vor ajuta la identificarea sursei noului virus, dar şi la înţelegerea modului de transmitere.