Peste 100 de pトピトビi flamingo au fost observate テョn Delta Dunトビii

Peste 100 de pトピトビi flamingo au fost observate テョn Rezervaナ」ia Biosferei Delta Dunトビii, anunナ」ト Administraナ」ia Rezervaナ」iei Biosferei Delta Dunトビii (ARBDD).

Peste 100 de pトピトビi flamingo au fost observate テョn Delta Dunトビii


Peste 100 de pトピトビi flamingo au fost observate în Rezervaナ」ia Biosferei Delta Dunトビii, anunナ」ト Administraナ」ia Rezervaナ」iei Biosferei Delta Dunトビii (ARBDD). Tot miercuri, aproximativ 60 de exemplare de pトピトビi flamingo au fost observate pe lacul Tuzla.

Condiネ嬖ile prielnice, diversitatea habitatelor ネ冓 ecosistemelor, abundenネ嫗 ネ冓 varietatea hranei din rezervaネ嬖e atrag specii noi sau care au fost vトホute sporadic în perimetrul Rezervaネ嬖ei Biosferei Delta Dunトビii.
În data de 25 mai 2021, inspectorii ecologi din cadrul RBDD au observat 49 exemplare de pトピトビi flamingo în timpul acネ嬖unilor de monitorizare a zonei strict protejate lac Sarトフuri Murighiol.  

  Tot ieri, un numトビ de aproximativ 60 de exemplare de pトピトビi flamingo au fost observate pe lacul Tuzla din RBDD.
Penajul acestor magnifice pトピトビi îネ冓 schimbト culoarea datoritト dietei, pトピトビile au nuanネ嫺 diferite de roz în funcネ嬖e de locaネ嬖e ネ冓 de hrana disponibilト în zonト. Pトピトビile se aflト în migraネ嬖e ネ冓 în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrトハire sunt ape puネ嬖n adânci. Sunt pトピトビi ce trトナesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijト deosebitト ambii pトビinネ嬖”, explicト reprezentanネ嬖i Administraナ」iei Rezervaナ」iei Biosferei Delta Dunトビii, pe pagina de Facebook.
Ei spun cト specii noi de pトピトビi sau care au fost vトホute sporadic în perimetrul Rezervaネ嬖ei Biosferei Delta Dunトビii sunt atrase de condiネ嬖ile prielnice, diversitatea habitatelor ネ冓 ecosistemelor, abundenネ嫗 ネ冓 varietatea hranei. (Foto credit: ARBDD ネ冓 INCDDD)