Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în Delta Dunării

Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, anunţă Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în Delta Dunării


Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, anunţă Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Tot miercuri, aproximativ 60 de exemplare de păsări flamingo au fost observate pe lacul Tuzla.

Condițiile prielnice, diversitatea habitatelor și ecosistemelor, abundența și varietatea hranei din rezervație atrag specii noi sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării.
În data de 25 mai 2021, inspectorii ecologi din cadrul RBDD au observat 49 exemplare de păsări flamingo în timpul acțiunilor de monitorizare a zonei strict protejate lac Sarături Murighiol.  

  Tot ieri, un număr de aproximativ 60 de exemplare de păsări flamingo au fost observate pe lacul Tuzla din RBDD.
Penajul acestor magnifice păsări își schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanțe diferite de roz în funcție de locație și de hrana disponibilă în zonă. Păsările se află în migrație și în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți”, explică reprezentanții Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pe pagina de Facebook.
Ei spun că specii noi de păsări sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării sunt atrase de condițiile prielnice, diversitatea habitatelor și ecosistemelor, abundența și varietatea hranei. (Foto credit: ARBDD și INCDDD)