Arafat: Avem pregătite avioanele SMURD pentru transferul pacienţilor. Îndemn populația să respecte regulile

Șeful DSU, Raed Arafat, anunță că avioanele SMURD sunt pregătite pentru relocarea pacienților COVID dintr-un oraș în altul

Arafat: Avem pregătite avioanele SMURD pentru transferul pacienţilor. Îndemn populația să respecte regulile


Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunță că avioanele SMURD sunt pregătite pentru relocarea pacienților COVID dintr-un oraș în altul, dacă va fi nevoie.

Arafat, a mai declarat că impactul pe secțiile de Terapie Intensivă este foarte mare în această perioadă și a îndemnat populația să respecte regulile.
”Încercăm prin centrul național de comandă și conducere a intervenției să găsim locuri acolo unde există, folosind mijloacele de transport, folosind avioanele SMURD, elicopterele Ministerului de Interne, elicoptere cu echipaj SMURD. Folosim elicopterele Ministerului Apărării, cum am făcut altădată. Toate sunt la dispoziția noastră dacă este nevoie”, a asigurat Raed Arafat.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat la Antena 3, că impactul pe secțiile de Terapie Intensivă este foarte mare în această perioadă și a îndemnat populația să respecte regulile.
”Am transferat din diferite zone către zone care au locuri și care puteau să primească bolnavii. Detașăm mai mulți medici unde este nevoie. Noi trebuie să respectăm toate recomandările. La București, pe lângă unitatea mobilă de terapie intensivă care este la Marius Nasta, instalăm una la spitalul Sfântul Ioan și una lângă Spitalul Victor Babeș. Locurile nu sunt suficiente”, a spus Arafat.
Potrivit șefului DSU, există posibilitatea ca pacienții din București să fie transferați în altă parte.
”Am transferat din diferite zone către zone care au locuri și care puteau să primească bolnavii. Detașăm mai mulți medici unde este nevoie”, a mai spus Arafat.