Prefectul Silviu Coșa, obligat să demareze referendumul pentru demiterea primarului PSD din Agigea

USR anunţă că a câştigat în instanţă procesul deschis împotriva prefectului Silviu Coşa, care a refuzat să demareze procedura de organizare a referendumului pentru demiterea primarului PSD din Agigea.

Prefectul Silviu Coșa, obligat să demareze referendumul pentru demiterea primarului PSD din Agigea
Foto: Facebook / Silviu Iulian Coșa


USR anunţă că a câştigat în instanţă procesul deschis împotriva prefectului PNL de Constanţa, Silviu Coşa, care a refuzat să demareze procedura de organizare a referendumului pentru demiterea primarului PSD din Agigea, Cristian-Maricel Cîrjaliu.

"Victorie USR în instanţă: Prefectul PNL de Constanţa, obligat să demareze referendumul pentru demiterea primarului PSD din Agigea. Tribunalul Constanţa a dat câştig de cauză USR în procesul deschis împotriva prefectului PNL de Constanţa, Silviu Coşa, care a refuzat să demareze procedura de organizare a referendumului pentru demiterea primarului PSD din Agigea, Cristian-Maricel Cîrjaliu. Prefectul PNL l-a protejat pe primarul PSD din Agigea şi a încercat să blocheze organizarea referendumului, invocând semnături false. Tribunalul îl obligă acum pe prefectul de Constanţa să demareze organizarea acestui referendum, pentru care reprezentanţii USR Agigea au adunat semnăturile necesare şi au urmat toţi paşii legali. Decizia este în primă instanţă şi poate fi atacată cu recurs", informează USR într-un comunicat transmis Agerpres.
Semnăturile adunate de reprezentanţii USR au fost înregistrate în 24 septembrie 2021 la Prefectura Constanţa.
"După mai multe luni de eforturi, au fost strânse 2.000 de semnături, depăşind astfel numărul de 1.850 de semnături necesare pentru declanşarea acestei proceduri", arată sursa citată.
Cererea de înregistrare a fost însoţită şi de motivele pentru care actualul primar PSD trebuie demis.
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor au validat semnăturile adunate de echipa locală USR Agigea.
"La momentul depunerii semnăturilor, primarul Maricel Cîrjaliu nu mai convocase Consiliul Local al comunei Agigea de nouă luni, deşi legea prevede că trebuie convocată cel puţin o şedinţă pe lună. Primarul PSD a recurs la această acţiune fiind nemulţumit că a fost votat viceprimar un consilier local USR, Gabriel Ciobanu, în detrimentul unui consilier PSD. În mod discreţionar, deoarece nu a reuşit să-şi formeze o majoritate în Consiliu Local, primarul PSD a refuzat să emită Hotărârile de Consiliu Local privind alegerea viceprimarului şi constituirea comisiilor de specialitate, fără de care CL nu poate funcţiona. Consilierii locali USR s-au adresat iniţial Prefecturii Constanţa, care le-a dat dreptate, reţinând că s-a respectat procedura pentru alegerea viceprimarului şi constituirea comisiilor de specialitate, însă primarul a ignorat răspunsul prefectului", precizează sursa citată.
Primarul PSD Maricel Cîrjaliu este la al patrulea mandat de primar al comunei Agigea, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro. La alegerile locale din 2020, Cîrjaliu a câştigat alegerile cu doar 31 de voturi în plus faţă de candidatul USR, Gabriel Ciobanu, un tânăr economist de 34 de ani, care a intrat în politică din dorinţa de a schimba în bine viaţa comunităţii în care trăieşte, se mai arată în comunicatul USR.