Putin face apel la negocieri între Israel şi palestinieni

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut negocieri între Israel şi palestinieni, apreciind, de asemenea, că este necesar să se evite extinderea conflictului.

Putin face apel la negocieri între Israel şi palestinieni


Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri negocieri între Israel şi palestinieni, apreciind, de asemenea, că este "necesar" să se evite "extinderea conflictului", relatează AFP.

El a cerut ca eforturile să se concentreze pe diplomaţie pentru a pune capăt luptelor declanşate de atacul sângeros lansat de mişcarea palestiniană Hamas sâmbăta trecută şi ca părţile să "revină la procesul de negociere" pentru a se găsi o soluţie "acceptabilă pentru toate părţile, inclusiv pentru palestinieni". "Trebuie să evităm extinderea conflictului" pentru a preveni ca aceasta să aibă consecinţe la nivel internaţional, a adăugat el.
Vladimir Putin a acuzat Statele Unite că inflamează Orientul Mijlociu prin trimiterea unui grup de portavioane în regiune, declarând că sunt necesare "soluţii de compromis" şi exprimându-şi speranţa că va prevala bunul simţ, notează Reuters.