Putin îi omagiază pe ruşii care luptă pentru 'pământurile istorice ale Rusiei

Rusia luptă în prezent în Ucraina pentru pământurile sale istorice, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, în cursul unui mare concert patriotic pe stadionul Lujniki din Moscova.

Putin îi omagiază pe ruşii care luptă pentru 'pământurile istorice ale Rusiei
Foto: News Skay


Rusia luptă în prezent în Ucraina pentru "pământurile sale istorice", a declarat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, în cursul unui mare concert patriotic pe stadionul Lujniki din Moscova, relatează AFP.

"Ierarhia militară mi-a spus astăzi că au loc lupte pe pământurile noastre istorice pentru poporul nostru", a continuat Putin în faţa zeci de mii de ruşi aflaţi pe stadionul cu o capacitate de 81.000 de persoane.
În apariţia sa, care a durat doar câteva minute, liderul rus le-a adus un omagiu militarilor ruşi desfăşuraţi în Ucraina şi care "luptă cu eroism, curaj şi valoare". "Suntem mândri de ei", a asigurat Putin, citat de Reuters şi AFP.
El a adăugat că toţi cei care susţin armata rusă sunt "la rândul lor apărătorii patriei, într-un anumit fel", amintind de "lucrătorii medicali, angajaţi din sectorul apărării, transporturi...". "Voi toţi, cei care aţi venit astăzi pentru a ne susţine combatanţii", a mai spus preşedintele rus.

Concertul intitulat "Glorie apărătorilor patriei" a fost organizat de autorităţi în susţinerea ofensivei din Ucraina, cu o zi înainte de sărbătorirea zilei cu acelaşi nume şi cu două zile înainte de împlinirea unui an de la lansarea invaziei. Pe un ger de - 15 grade Celsius, publicul a agitat drapele ruse, în timp ce pe scenă s-au succedat cântece patriotice şi discursuri ale ruşilor care luptă pe frontul ucrainean.

Copii din Donbasul ucrainean, mai ales din Mariupol, s-au adunat pe scenă în jurul unui militar rus care a strigat către mulţime: "Vom învinge!".
Rusia, acuzată că a răpit mii de copii ucraineni din teritoriile pe care le ocupă, dezminte acest lucru, considerând regiunile ca fiind ruse şi susţinând că a organizat adopţii perfect legale, notează AFP.
Pe stadion s-au aflat şi responsabili ai autorităţilor ruse de ocupaţie din regiunile ucrainene, dând interviuri pentru media de stat ruse.
"Occidentul este complice la crime de război" ucrainene, a afirmat Denis Puşilin, liderul separatist prorus al unei "republici" din provincia Doneţk, denunţând totodată "ideologia nazistă" a puterii ucrainene.
Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.