Putin: Nu trimitem tancuri la graniţele lor, dar avem cu ce să răspundem

Rusia are cu ce să răspundă la livrările de tancuri pentru Ucraina făcute de Occident, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin.

Putin: Nu trimitem tancuri la graniţele lor, dar avem cu ce să răspundem


Rusia are cu ce să răspundă la livrările de tancuri pentru Ucraina făcute de Occident, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, avertizând că acest răspuns nu se va limita doar la vehicule blindate, relatează EFE şi AFP.

"Nu trimitem tancuri la graniţele lor, dar avem cu ce să răspundem", a afirmat Putin într-un discurs susţinut la Volgograd (oraş în sud-vestul Rusiei), în timpul unei ceremonii de comemorare a 80 de ani de la victoria sovietică asupra Germaniei naziste în bătălia de la Stalingrad.
Răspunsul "nu se va limita doar la utilizarea de blindate", a insistat liderul rus, care anterior a depus o coroană de flori în faţa flăcării eterne din Sala Gloriei Militare a complexului memorial 'Mamaiev Kurgan' şi a adus un omagiu memoriei soldaţilor sovietici căzuţi în luptele de la Stalingrad, printr-un minut de reculegere.

Putin a lansat un avertisment celor care "târăsc ţările europene, inclusiv Germania, într-un nou război cu Rusia" şi celor care "speră să învingă Rusia pe câmpul de luptă".

"Se pare că ei nu înţeleg că războiul modern cu Rusia va fi complet diferit pentru ei", a ameninţat liderul rus.
Declaraţiile lui Vladimir Putin ar putea fi interpretate drept o aluzie la puterea nucleară a ţării, cu care Moscova şi liderii săi s-au lăudat în mai multe rânduri, mai ales după ce conflictul din Ucraina s-a prelungit, notează EFE.