Putin: O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia. Ucraina este o creație bolșevică

Președintele rus Vladimir Putin susține că regiunile din estul Ucrainei sunt foste teritorii rusești, că Ucraina este o creație bolșevică.

Putin: O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia. Ucraina este o creație bolșevică


Președintele rus Vladimir Putin susține că regiunile din estul Ucrainei sunt foste teritorii rusești, că Ucraina este o creație bolșevică, iar Rusia ar fi fost fost prea generoasă după 1990 cu teritoriile rusești cedate țărilor nou înființate.

Rusia a fost „jefuită” când Uniunea Sovietică s-a dezintegrat în 1991”, declară liderul de la Kremlin care crede că, odată prăbușirea blocului sovietic, a avut loc o „catastrofă geopolitică”.

Putin mai spune că situația din estul Ucrainei este din nou ”critică”, că a încăput pe mâna oligarhilor care au adus țara ”în fața unei lovituri de stat susținută de ambasada SUA cu 1 milion de dolari pe zi”

Continuând discuția despre istorie, Putin l-a criticat pe fostul lider comunist Vladimir Lenin, numindu-l „autorul și arhitectul” Ucrainei. El spune că a „dezavantajat” Rusia.

Principiile lui Lenin de a reconstrui Uniunea Sovietică au fost greșite. Este o rușine că pe aceste principii am construit fără să ne gândim la viitor. Liderii de atunci au fost convinși că au reușit să rezolve conflictele naționaliste, dar aceste probleme au fost doar o bomba cu ceas care s-au acutizat în anii 80 și a dus la separarea de Uniunea Sovietică”, spune Putin.

Putin acuză Ucraina că a furat gaz rusesc în trecut, că se folosește de energie ca să șantajeze Rusia, că a fructificat mereu ”bunăvoința” Rusiei fără să ofere ceva în schimb.
Putin a încercat să atingă coarda sensibilă a cetățeanului ucrainean, acuzând ”jaful oligarhilor” invocând creșterea prețurilor la apă și a utilităților, șomaj, sărăcie și corupție. Mesajul său: ”Este acesta civilizația europeană cu care te-au păcălit?”

"O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia. A fost făcută din părți date de Lenin din Rusia.
După, înainte și după WWII Stalin a dat Ucrainei părți din România, Polonia și Ungaria.
În 1954 Hrusciov a dăruit Crimeea. Așa a fost formată Ucraina. De ce a trebuit să transferăm teritoriile care au fost parte a Imperiului Rus? De ce a trebuit să fim așa de generoși? Și după aceea să dăm dreptul acestor republici să plece? E o nebunie.
Acum trebuie să vorbim deschis și franc. Nu acuz pe nimeni, atunci era foarte greu, dar trebuie sa știm că anume așa a fost, după acțiunile bolșevicilor a apărut Ucraina.
Acum, urmașii au dărâmat statuile lui Lenin și numesc asta decomunizare.
În 1920 a fost făcut URSS, dar viața a arătat că nu poți controla așa un teritoriu cu principiile acelea.
Teroarea roșie si dictatura lui Stalin sau colectivizarea au transformat lucrurile astea doar în declarații.
Stalin, de facto, a pus în practică ideile sale de orânduire în stat, dar nu a modificat constituția lui Lenin. Părea că nici nu era nevoie într-un regim totalitar.
În exterior părea frumos și democratic. E păcat că principiile pe care a fosr făcut statul nu au exclus ideile utopice. Liderii partidului erau convinși ca au format un stat infailibil, dar minciuna acum pare că ne costă mult.
Bacilul naționalismului doar a așteptat ceasul. Conducerea, în loc să analizeze clar, din cauza luptei pentru putere în partid, a fost încurajat naționalismul, a promis lucruri populiste.
După aceea, am mers pe ideea bătută deja de satisfacere a nevoilor naționaliste.
În 1989 a fost semnat documentul fatal. Citez: țările din uniune au toate drepturile care reies din statutului lor suveran. Fiecare republică și uniune are cetățenia sa, care se răsfrânge asupra tuturor cetățenilor ei.
Acum, întrebarea e de ce în acele vremuri tulburi a fost nevoie sa tulburi și mai mult. Soarta URSS a fost decisă cu doi ani înainte.
Destrămarea Rusiei istorice, sub numele de URSS, este pe conștiința lor.
Noi am ajutat tările CSI, inclusiv Ucraina. Din 91 până în 2013, Ucraina a câștigat 250 de mld de dolari din energia mai ieftină pe care am dat-o noi.
Aceste credite de 1000 de mld ale URSS au fost plătite doar de Rusia.
Ucraina a încălcat lucrurile semnate în 97, a avut cerințe pentru fondul de diamante din afara Ucrainei, moștenirea URSS.
În 2011 aveam schimburi comerciale de 50 mld de dolari, în 2019 avea schimburi mai mici cu toate țările UE.
Autoritățile Ucrainei au început să construiască țara negând tot ce ne unește. Nu ne uimește că în Ucraina a crescut numărul naționaliștilor și al fasciștilor care au pretenții teritoriale față de Rusia.
Autoritățile de la Kiev se comportă total neceremonios. Ne-au furat gazul și ne-au șantajat pentru traniztul gazului.
Trebuie să înțelegem că Ucraina nu a avut o tradiție reală de de statalitate proprie, a copiat modelele altora.
Instituțiile politice s-au supus intereselor clanurilor de la putere, neavând legătură cu interesele poporului. Statul s-a preocupat să păzească miliardele de dolari furate de la popor și ascunse în bănci europene.
Politicenii au făcut politica sub discutarea radicalilor, radicalii au devenit tot mai impertinenți și cerințele au crescut și nu le a fost greu să-și impună cerințele față de puterea care era tot mai aplecată către naționalism.
Nu s-a realizat o statalitate solidă. Corupția, care este o problemă pentru multe tari, inclusiv pentru Rusia, în Ucraina mănâncă toate venele autorităților.
Și, în 2014 au dus maidanul până la lovitură de stat și s-au bucurat de susținerea vestului.
În 2014 costul era de un miliard de dolari pe zi de la ambasada SUA.
Câți oameni nevinovați au murit? Radicalii au organizat o adevărată teroare împotriva jurnaliștilor. Au urmat pogromuri și omucideri violente.
Țara este destrămată, aprope 6 milioane de ucraineni au fost nevoiți să plece afară pe locuri de muncă necalificate. În pandemie au plecat 60.000 de doctori și asistente.
Oamenii literalmente supraviețuiesc.
Asta e pentru ca au băgat în buzunar istoria sovietică și rusă
Au distrus construcția de nave și aviație - și cu ele se mândrea întregul URSS. Din 2016, Antonov nu a făcut niciun avion.
Infrastructura de transport de gaze făcută de URSS este atât de proastă încât e un adevărat pericol.
Prăbușirea economiei ucrainene este acompaniată de o sărăcie generală și este coordonată de o grămadă de consilieri străini. Aceștia influențează toate domeniile, de la guvernare până la primărie. Nu există judecători independenți. Le-au dat drept străinilor pentru a decide componența CSM. Biroul anticorupție, etc sunt coordonate direct de ambasada SUA. Corupția înflorește la fel.
Ucraina a fost dusă la nivelul de colonie. Și-a pierdut caracterul național și este dusă către de naționalizarea totală a țării.
Este deja legea privind popoarele istorice. Le spun că sunt străini, mai ales rușilor. Le-a fost interzis să vorbească în rusă în școli și chiar magazine.
Ucraina a pus sancțiuni împotriva propriilor cetățeni. Se luptă cu biserica. În Radă este un nou proiect împotriva credincioșilor din patriarhia rusă.
Oamenii din Crimea au ales să fie în Rusia.
Ucraina încurajează terorismul islamic de acolo. Acest lucru este făcut cu ajutorul serviciilor străine.
Ucraina vrea atragerea altor țări în lupta cu noi. Prin nouă strategie de apărare, citez: „prin cooperarea cu arena internațională”, pe criteriile conveniente Ucrainei, a implicării acestora în razii.
Ucraina vrea să facă arme nucleare. Au rachete sovietice, avioane, vor face mai multe, e doar chestiune de timp.
Ucraina va face mai ușor decât alte țări care fac asta, prin ajutor tehnologic din străinătate.
Dacă ei vor avea nucleare, situația în Europa și mai ales pentru noi, Rusia se va schimba dramatic.
Doar SUA au trimis în aceste scopuri miliarde de dolari. În ultimele luni e un râu continuu de arme, din 2014 au fost grupuri de luptă NATO.
Armata ucraineană s-a sincronizat total cu NATO și poate fi coordonată din birourile NATO.
A fost adoptată legea pentru permiterea intrării armatelor străine pe teritoriul ucrainean. Știm că e vorba de armatele NATO.
Aeroporturile renovate din banii NATO au fost făcute pentru transportarea rapidă a trupelor NATO. Au făcut în Oceacovo și un centru naval SUA.
SUA voiau să facă la fel și în Crimeea, dar oamenii le-au dat peste cap planurile.
Fiecare țară are dreptul la alianțe, firește, dar în tratatele internaționale există principiul care nu dă voie să-ți faci siguranța națională în detrimentul siguranței altor state.
Intrarea Ucrainei în NATO este o amenințare directă pentru Rusia.
Reamintesc, în 2008, i-au invitat pe ei și georgieni în NATO ș nu era voința lor, dar au trebuit să fie de acord cu partenerul mai mare.
Ne este cunoscută poziția SUA, acțiunile militare din Donbas nu încurcă la intrarea în NATO, dacă ei vor învinge corupția și vor achiesa la principiile NATO.
În 89, când se vorbea despre unirea Germaniei, URSS-ului i-a fost promis că NATO nu se va existe în Est, dar totul a fost un sunet gol.
Au spus că intrarea țărilor din centrul și nordul Europei în NATO va permite apropierea de Rusia și uitarea trecutului sângeros, dar totul este fix pe dos.
Rusia și-a îndeplinit toate promisiunile", a declarat şeful statului rus.