Românii care se vaccinează de COVID-19 nu scapă de purtatul măștii

Medicul Valeriu Gheorghiță, care va conduce campania de vaccinare anti-COVID din România, spune că măsurile de protecție trebuie respectate și după ce a avut loc imunizarea

Românii care se vaccinează de COVID-19 nu scapă de purtatul măștii


Medicul Valeriu Gheorghiță, care va conduce campania de vaccinare anti-coronavirus din România, spune că măsurile de protecție trebuie respectate și după ce a avut loc imunizarea.

"Așa cum s-a spus, inclusiv Anthony Fauci a prezentat această recomandare, trebuie să înțelegem că până în momentul în care noi vom atinge nivelul de imunizare colectivă nu trebuie să facem rabat de la respectarea măsurilor de prevenție, pentru că, împreună, practic prin acest efort conjugat, prin această solidaritate socială noi putem să limităm, să reducem foarte mult răspândirea acestui virus.
Dar, dacă ne vom limita doar la respectarea măsurilor de prevenție fără adoptarea unei strategii de vaccinare, nu vom putea pune punct într-un viitor rezonabil acestei pandemii.
Deci, categoric da, este important să respectăm pe mai departe măsurile de prevenție. La un moment dat, aceste măsuri vor fi ușor, ușor retrase, atunci când se va atinge pragul de imunizare colectivă" a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.
Gheorghiță a vorbit și despre românii care nu vor fi vizați de campania de vaccinare.
”Cu siguranţă, sub 18 ani nu vom vorbi despre vaccinare, cel puţin în perioada următoare, şi de asemenea tot în studiile clinice nu au fost incluse persoane care aveau boli cronice care erau decompensate în ceea ce priveşte terapia. Deci pacienţii care au fost instabili, mă refer la un pacient cu un cancer în fază avansată”, a mai spus medicul militar.
Acesta spune că primele doze de vaccin pentru infecția cu COVID-19 vor ajunge în România, ”în cel mai fericit caz”, la finalul anului.