Rusia: Prima fază a operațiunii s-a încheiat. Ne vom concentra pe eliberarea completă a Donbasului

Ministerul rus al Apărării a transmis că forțele sale se vor concentra pe eliberarea completă a Donbas, transmite agenția rusă Interfax, preluată de Reuters.

Rusia: Prima fază a operațiunii s-a încheiat. Ne vom concentra pe eliberarea completă a Donbasului


Ministerul rus al apărării a declarat vineri că prima fază a operațiunii sale militare din Ucraina a fost în mare parte finalizată și că se va concentra pe „eliberarea” completă a regiunii Donbas din estul Ucrainei, relatează Reuters.

Anunțul pare să indice că Rusia ar putea trece la obiective limitate după ce s-a confruntat cu o rezistență acerbă ucraineană în prima lună a războiului.
Agențiile de presă ruse au citat ministerul apărării spunând că separatiștii susținuți de ruși controlează acum 93% din regiunea Lugansk a Ucrainei și 54% din regiunea Donețk - cele două zone care formează împreună Donbas.
Ministerul a declarat că nu exclude asaltarea orașelor ucrainene care au fost blocate și că Rusia va reacționa imediat la orice încercare de a închide spațiul aerian deasupra Ucrainei, lucru cerut de Kiev, dar refuzat de NATO.
De asemenea, ministerul apărării a declarat vineri că operațiunea va continua până când forțele ruse vor finaliza sarcinile care fuseseră stabilite, fără a detalia.