Se oprește apa în în mai multe zone din municipiul Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de distribuție apă potabilă, RAJA va întrerupe furnizarea apei potabile

Se oprește apa în în mai multe zone din municipiul Constanța


Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 1000 mm, din incinta Stației de Tratare și Pompare Palas, din municipiul Constanța, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile din noaptea de marți, 02 iunie 2020 - ora 23.00, până miercuri, 03 iunie 2020 - ora 07.30. 

Intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat de lungimea rețelei, a diametrului, dar și a debitului de apã, timpul necesar pentru golirea și umplerea conductei fiind de aproximativ 6 ore. Totodată, intervenția este extrem de complexă și necesită operațiuni de anvergură, de aceea, pentru reducerea timpului de execuție propriu-zis, lucrările pregătitoare au demarat încă de miercuri - 27 mai 2020: s-au executat săpăturile, au fost aduse materialele necesare și s-au pregătit mai multe echipe RAJA, dotate cu utilajele necesare, pentru a interveni în vederea remedierii avariei în timp operativ.
Ca urmare a desfășurării acestor lucrări, vor fi afectați de lipsa apei următorii consumatori: Cartierul Palas și Zona industrială Oierie; Cartierele Brătianu și Medeea; Zona Industrială; Cartierul și Zona industrială CET; Cartierele Viile Noi și Sere; Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani; Zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors); Cartierul Faleză Sud; Zonele industriale Caraiman și Oil Terminal; Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori; Zonele Baba Novac și Halta Traian și Zona Comercială Vest, de pe bd. Aurel Vlaicu, tronsonul delimitat de str. Baba Novac și bd. I.C. Brătianu.