Simion: Propunerea AUR ca premier este Călin Georgescu. Invit votanții PSD să îl compare cu Alexandru Rafila

Liderul AUR, George Simion, a declarat în fața Palatului Cotroceni după consultări că propunerea AUR pentru postul de prim-ministru este Călin Georgescu.

Simion: Propunerea AUR ca premier este Călin Georgescu. Invit votanții PSD să îl compare cu Alexandru Rafila
Foto: presidency.ro


Liderul AUR, George Simion, a declarat în fața Palatului Cotroceni după consultări că „propunerea AUR pentru postul de prim-ministru este Călin Georgescu.

„Propunerea AUR pentru postul de prim-ministru, văzând că partidele de pe locul 1, 2 și 3 nu au venit cu nume convingătoare, am hotărât noi să propunem țării un nume de prim-ministru, domnul Călin Georgescu. Aș vrea pe această cale, în transmisiune directă la toate posturile de televiziune, să mă adresez alegătorilor PSD, să îi întreb dacă sunt mulțumiți de propunerea pe care PSD a făcut-o și să facă o comparație între Alexandru Rafila, cel care a fost de acord cu închiderea noastră în case și cu măsuri abuzive împotriva bătrânilor noștri, cu Călin Georgescu”, a declarat George Simion.
Întrebat ce îl recomandă pe Călin Georgescu pentru postul de premier, co-președintele AUR a răspuns: „Experiența internațională și cele trei elemente pe care noi le cerem de la conducătorii României – să fie patrioți, iubitori de neam, să fie cinstiți, integri și să fie buni profesioniști. Aceste trei elemente îl caracterizează pe domnul Călin Georgescu”.
„Am mai venit cu o propunere. Vrem sub orice formă redeschiderea școlilor și dacă se va forma cumva vreo coaliție de guvernare partinică, singura noastră doleanță este ca domnul Florian Colceag, un expert adevărat în educație, să ajungă ministrul Educației și școlile să fie redeschise de urgență pentru că sute de mii de copii și familiile acestora suferă”, a mai spus George Simion.
În debutul declarației sale, co-președintele AUR a recitat ultima strofă a poziei „În mormânt la Argeș”, de Octavian Goga. Întrebat dacă a făcut o referire la faptul că președintele Klaus Iohannis ar fi rămas „mut” în timpul consultărilor, George Simion a declarat: „Am venit chiar cu un cadou. Participăm la aceste consultări din condescendență instituțională. Ne-a răspuns domnul Iohannis, ne-a spus că nu se prefigurează a se forma o majoritate parlamentară. Noi știam asta – noi, AUR”.
Întrebat dacă nici pe partea dreaptă a spectrului politic nu se prefigurează formarea unei majorități, George Simion a afirmat: „Pe nicio parte. Nici așa-zisa stângă, nici așa-zisa dreaptă. Noi, cei de la AUR, se pare că am încurcat multe socoteli și vreau să vă spun că suntem bucuroși pentru asta”. 
Cei de la AUR au întârziat la consultările de la Palatul Cotroceni. Cei de la Alianţa pentru Unirea Românilor au întârziat mai bine de 10 minute la ședință. În tot acest timp, viitoarea senatoare Diana Șoșoacă a transmis live, pe Facebook. Mai mult la discuțiile cu șeful statului, aceasta purtat necorespunzător masca de protecție.
Este pentru prima dată când AUR merge la discuții cu președintele României. Din delegaţie fac parte George Simion, Claudiu Târziu, Ringo Dămureanu, Dan Tanasă, Diana Şoşoacă.