Slovacia va repara vehicule blindate ucrainene

O întreprindere slovacă va repara vehiculele blindate ucrainene avariate, răspunzând unei cereri în acest sens din partea Kievului, a anunţat Ministerul Apărării de la Bratislava.

Slovacia va repara vehicule blindate ucrainene


O întreprindere slovacă va repara vehiculele blindate ucrainene avariate, răspunzând unei cereri în acest sens din partea Kievului, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Bratislava, relatează AFP.

"Societatea publică Konstrukta - Defence a încheiat un contract cu partea ucraineană pentru repararea şi modernizarea materialului militar ucrainean", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Martina Koval Kakascikova, într-un comunicat.
Primul lot de material militar trimis în Slovacia de Ucraina va consta în zeci de vehicule blindate de recunoaştere BRDM-2, a precizat ea.
Prim-ministrul Eduard Heger şi ministrul apărării Jaroslav Nad şi-au exprimat anterior disponibilitatea de a ajuta Ucraina să-şi repare echipamentele.
Cu sediul la Lieskovec, în estul Slovaciei, Konstrukta - Defence repară vehicule şi materiale de toate categoriile utilizate de forţele armate slovace, potrivit site-ului web al companiei. Societatea produce, de asemenea, obuziere automotoare ZUZANA 2.