Sorin Oprescu, dat în urmărire după ce a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru corupţie

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost dat în urmărire, după ce nu a fost găsit la domiciliul său pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

Sorin Oprescu, dat în urmărire după ce a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru corupţie


Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost dat în urmărire, după ce nu a fost găsit la domiciliul său pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, informează Biroul de presă al IGPR.

Fostul primar al Capitalei, a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. Decizia aparține Curții de Apel Bucurști și e definitivă. În primă instanță, acesta luase 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Este vorba de dosarul în care Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Popa Bogdan Cornel, director în Primăria București, a primit 11 ani și 6 luni de închisoare, Cristian Stanca, fostul șofer al lui Oprescu, a fost condamnat la 7 ani și 2 luni închisoare, iar Mircea Octavian Constantinescu, fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală, a luat 6 ani și 10 luni, toate pedepsele cu executare.

Sorin Oprescu și-a aflat astfel condamnarea în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că, în septembrie 2015, a primit în locuința sa din Ciolpani 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar fi provenit din acte de corupţie.

Pe 13 mai 2019, el a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Decizia a fost atacată atât de fostul primar, care a cerut achitarea, cât și de prcurorii DNA, care au vrut o pedeapsă mai mare pentru fostul edil.

Sentința finală trebuia dată inițial în aprilie 2021, dar judecătoarele Daniela Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu nu s-au putut pune de acord, așa că a fost cooptat un al treilea magistrat, iar dezbaterile au fost luate de la zero.