Șoșoacă: Mă voi duce mai departe în instanță. Voi sesiza inclusiv Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă va merge în instanță pentru masca pe care trebuie să o poarte în Parlament.

Șoșoacă: Mă voi duce mai departe în instanță. Voi sesiza inclusiv Consiliul pentru Combaterea Discriminării


Senatoarea AUR Diana Șoșoacă va merge în instanță pentru masca pe care trebuie să o poarte în Parlament. Declarația a fost făcută într-o intervenție la România TV, în a doua zi de Crăciun.

Avocata de la AUR susține că a făcut plângere penală și pentru GDPR pentru faptul că adeverința sa a fost dată publicității în prima zi când s-a aflat la Parlament. Diana Șoșoacă spune că adeverința ei conform căreia e scutită de mască este valabilă, pentru că nu a fost anulată de instanță.  
„DSP-ul nu a spus că adeverința mea este neconformă, DSP a spus că nu se poate pronunța asupra conformității adeverinței mele, ci numai un medic de medicina muncii. Însă în Senatul României nu există medic de medicina muncii, pentru că noi nu suntem angajați, noi suntem demnitari. Deci acea adeverință e valabilă, până când nu o anulează o instanță acea adeverință este valabilă”, a spus Șoșoacă.
Senatoarea AUR declară că a purtat masca de plastic transparent pentru colegii ei. 
„Eu am purtat acea mască pentru ca ceilalți colegi ai mei, cărora le este frică, să nu cumva să se considere prejudiciați în ceea ce privește sănătatea de așa-zisele picături flugger”, a spus avocata.
În privința verificării acestei măști, așa cum a declarat șefa Senatului Anca Dragu în urmă cu două zile, Șoșoacă a spus că a aflat din presă acest lucru. „Doamna Dragu nu este în niciun conflict cu mine și nici eu cu dânsa. Iar dv., presa, exagerați foarte mult și puneți paie pe foc, ceea ce nu ar trebui să faceți. Nu a sesizat nicio poliție, pentru că poliția nu are ce să caute, nu are competență”, i-a spus Șoșoacă prezentatoarei TV.
„Au solicitat ca toate măștile echipei AUR să fie verificare pentru conformitate, însă nouă nu ni s-a adus la cunoștință, noi am aflat din presă. De ce a făcut acest lucru? Pentru că eu în Comisia de verificare a mandatelor am invocat faptul că atâta timp eu sunt supusă unei forme de discriminare, voi sesiza inclusiv Consiliul pentru Combaterea Discriminării, am formulat deja plângere penală și plângere pe GDPR, pentru că eu am solicitat să se verifice conformitatea tuturor măștilor din Parlamentul României, pentru că nu faci numai pentru unul, faci pentru toți, mai ales în condițiile în care ANPC a menționat că peste 93% din măștile din România sunt neconforme. Și am solicitat să mi se aducă la cunoștință toate studiile în care se atestă că masca te ferește de SARS-CoV-2”, a precizat senatoarea AUR.
Diana Șoșoacă va merge în instanță pentru masca pe care trebuie să o poarte în Parlament.
„Eu oricum mă voi duce mai departe în instanță, pentru că este o chestiune care ține de întregul popor român. Ceea ce este deranjant este că dna Dragu, dacă e adevărat că așa a menționat într-un interviu, a spus că face acest demers pentru că este o decredibilizare a Parlamentului. Decredibilizarea Parlamentului nu a făcut-o masca doamnei Șoșoacă sau a partidului AUR, decredibilizarea Parlamentului este de 31 de ani din cauza multora dintre parlamentari”, a mai spus Șoșoacă.